Dental Alliance
March 22, 2023

Astăzi, 15 februarie, am sărbătorit Ziua Națională a Lecturii la Biblioteca Municipală „George Radu Melidon”!

YRY Residence

Pentru a contribui la încurajarea lecturii în rândul populației, am continuat o inițiativă frumoasă – premierea celor mai activi cititori ai Bibliotecii Municipale. Primii 10 utilizatori ai fondului nostru de carte, copii și adulți au fost premiați pentru exemplul oferit și cel mai important – au petrecut timp împreună, prezentându-și cartea preferată, lecturând și având discuții pe marginea ei.
Ziua Națională a Lecturii are, de asemenea, o semnificație istorică. Pe 15 februarie s-au născut două personalități culturale de seamă ale României, care au jucat un rol important în dezvoltarea educației românești, precum și în promovarea lecturii. Este vorba despre politicianul și criticul literar Titu Maiorescu, care a fost și fondatorul societății literare Junimea, și Spiru Haret — un renumit matematician și ministru al Educației, cunoscut pentru dezvoltarea sistemului educațional modern al țării noastre.
Totodată, astăzi se împlinesc și 200 de ani de la nașterea unei personalități de excepție pentru Biserica Ortodoxă – episcopul Melchisedec Ștefănescu, Cetățean de onoare al municipiului Roman, titlu conferit în 2003.
Mă bucur că am fost alături la această activitate deosebită, îi felicit pe toți cei premiați astăzi și nu în ultimul rând, felicit conducerea Bibliotecii Municipale „George Radu Melidon” pentru întreaga muncă în slujba îmbogăţirii cunoştinţelor noastre!

Urmăriți-ne pe Google News

Ca orice instituție media locală, și Roman24.ro supraviețuiește pe baza reclamelor afișate pe site, sau a contractelor publicitare. Alege să susții activitatea Roman24 printr-o donație folosind butonul de mai jos

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap