Dental Alliance
October 7, 2022

Astăzi, la ora 2.35, dimineața, sora Silvia Bortoș, a fost chemată de Tatăl ceresc

Acoperisul1

Complexul Tineretului Horia

Petrodan Construction

Sora Silvia Bortoș s-a născut pe data de 3 septembrie 1972 în satul Pustiana (Județul Bacău), fiind al treilea copil (din cei patru) al soților Ștefan și Margareta. De mică a simțit o atracție deosebită față de rugăciune și Biserică ceea ce a făcut-o să îmbrățișeze viața consacrată în ciuda rezistențelor pe care le-a întâmpinat din partea celor dragi, întrucât era singura fată la părinți.
Profesiunea simplă a făcut-o pe data de 25 martie 1995, iar cea solemnă în 2001. A activat în Parohia Pustiana, Mărgineni, Siret și Săbăoani, unde și-a îndeplinit misiunea cu dragoste, bucurie și spirit de responsabilitate.
Sora Silvia, în urmă cu opt ani, a descoperit că este bolnavă de cancer. În această perioadă și-a acceptat boala cu credință și seninătate, devenind pentru toți cei care au cunoscut-o un model în purtarea crucii. Cei care i-au stat aproape au putut să audă de nenumărate ori aceste cuvinte pe care le pronunța cu o lumină în ochi venită parcă de pe altă lume: „Ceea ce Domnul ne dă, este spre binele nostru!”
Persoanele care o vizitau pentru a o încuraja rămâneau uimite de două lucruri: în primul rând, de liniștea sufletească pe care o avea, liniște care putea fi văzută foarte ușor în zâmbetul ei larg și dulce. În al doilea rând, de faptul că, ea era aceea care îi încuraja pe cei din jur. Nu de puține ori am auzit următoarea expresie: „Am venit să o încurajez dar, de fapt, ea m-a încurajat pe mine!”
A avut un caracter blând ieșind în evidență prin spiritul de rugăciune, muncă și jertfire de sine. Petrecea adesea timp îndelungat (în capela parohiei, atât ziua cât și noaptea), rugându-se în fața Preasfântului Sacrament. În ciuda faptului că avea un spirit vesel și prietenos, a fost mereu discretă, evitânt cu înțelepciune tot ceea ce putea să o abată de la trăirea vieții de suflet consarat lui Dumnezeu.
Pe tot parcursul acestei boli, dar în mod special în ultima perioadă, s-a bucurat de grija surorilor din Institutul Diecezan „Slujitoarele lui Cristos Marele Preot” din care făcea parte, surori care, în frunte cu sora superioară, Regina Harvat, au îngrijit-o cu dragoste și afecțiune maternă.
Îi mulțumim bunului Dumnezeu pentru că ne-a dăruit-o pe sora Silvia, mărind, prin chemarea pe care i-a făcut-o, „buchetul de flori” cu parfum de sfințenie, flori care au făcut și fac parte din Institutul „Slujitoarele lui Cristos Marele Preot”. Totodată, îl rugăm să fie milostiv cu sufletul ei și s-o primească în patria cerească alături de sfinții și aleșii săi. Dumnezeu s-o ierte!
În cursul zilei de astăzi (3 mai), trupul neânsuflețit al sorei Silvia, va fi depus în Biserica „Sf. Mihail” din Săbăoani, unde, la ora 19.00. va fi celebrată o Litughie pentru odihna sufletului ei, Liturghie la care vă invităm pe toți cei care aveți posibilitatea să luați parte. După care, va fi dusă în satul natal unde va avea loc și înmormântarea, joi 05 mai la ora 11.00.
SCMP

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.