Dental Alliance

Atenție la neatenție! Polițiștii vă spun ce să faceți ca să nu deveniți victime

0
YRY Residence

La data de 11 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității Neamț, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț, au desfășurat o activitate informativ-preventivă, având drept scop prevenirea infracțiunilor contra patrimoniului.

Activitățile au fost desfășurate la pensiunile  din proximitatea municipiului Piatra-Neamț, precum și în zona lăcașurilor de cult, unde sunt preconizate aglomerări de persoane. Polițiștii au distribuit materiale informativ-preventive persoanelor prezente, informațiile și recomandările transmise fiind adaptate în funcție de categoria de beneficiari. De asemenea, au fost purtate discuții cu cetățenii și despre modalităţile de prevenire a furturilor, cu accent pe măsurile de siguranţă a locuințelor și autoturismelor, dar și despre legislația din acest domeniu.

Polițiștii de prevenire vă adresează o serie de recomandări, pentru a nu deveni victima infracțiunii de furt:

Nu vă lăsați niciodată geanta, bagajele sau alte bunuri nesupravegheate în locuri publice sau în autoturismele personale.

Evitați să parcați autoturismul în zone neiluminate.

Nu va etalați bunurile de valoare pe care le aveți asupra dumneavoastră. Bijuteriile scumpe, telefoanele mobile, sau camerele foto pot atrage o atenţie nedorită.

O geantă ținută neglijent pe umăr, este o „invitaţie” pentru hoţi. 

Bunurile electronice, cum sunt telefoanele sau tabletele sunt tentante pentru hoţi. Fiți atenți la ce se întâmplă în jurul dumneavoastră când le folosiți.

Când sunteți la cumpărături şi folosiți un cărucior, nu aşezaţi niciodată portofelul sau geanta deasupra cumpărăturilor.

Evitați zonele neiluminate sau izolate, mai ales după căderea întunericului. Manifestați atenţie la cine se află în preajma dumneavoastră.

Atunci cand plecați de la locuința, asigurați-vă ca ați închis ușa și ferestrele. De asemenea nu postați pe rețelele de socializare informații care pot dezvălui faptul că sunteți plecați de la locuința, pentru mai mult timp.

Urmăriți-ne pe Google News

Ca orice instituție media locală, și Roman24.ro supraviețuiește pe baza reclamelor afișate pe site, sau a contractelor publicitare. Alege să susții activitatea Roman24 printr-o donație folosind butonul de mai jos

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap