Dental Alliance
November 26, 2022

Atenţionare de călătorie în Grecia

Acoperisul1

Hotel & Restaurant Phoenix Roman

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau care intenţionează să călătorească în Republica Elenă că Serviciul Naţional de Meteorologie a emis o avertizare de fenomene meteo extreme.

Acestea  se vor înregistra până în data de 10 iulie, în special în regiunile din centrul şi nordul Greciei.

Fenomenele meteorologice intense (precipitaţii abundente, căderi de grindină şi vijelii, descărcări electrice, scăderi ale temperaturii cu 4 – 6 grade Celsius, sub limita normală a perioadei) se vor manifesta în nordul Mării Ionice, regiunile Epir, Macedonia, Tesalia, partea estică a Greciei continentale, insulele Evia, Sporade şi cele din nordul Mării Egee.

Sâmbătă, aria de răspândire va cuprinde întreg teritoriul Greciei continentale, precizează MAE, într-un comunicat transmis AGERPRES.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: +302106774035 şi ale Consulatului General al României de la Salonic: +302310340088, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate şi preluate de operatorii Call Center, în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Elenă: +306978996222 şi al Consulatului General al României de la Salonic: +306946049076.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet: http://atena.mae.rohttp://salonic.mae.rohttps://ec.europa.eu/consularprotection/travel-advice_rowww.meteoalarm.orgwww.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Agerpres

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.