Dental Alliance

July 23, 2024

Atenționare meteo: Cod Galben de fenomene extreme în Neamț

0
YRY Residence

Go Padel Roman

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 27 octombrie, ora 12 – 27 octombrie, ora 23
Fenomene vizate: intensificări ale vântului, averse însemnate cantitativ
Zone afectate: conform textului și hărții

În intervalul menționat, vântul va avea intensificări în Banat, Crișana, Maramureș, nord-vestul Transilvaniei și la munte, cu viteze în general de 50…70 km/h, iar la altitudini mai mari de 1700 m de peste 80…90 km/h. În județul Maramureș, precum și în zona de munte a județelor Bistrița-Năsăud, Mureș, Cluj, Alba, Hunedoara, Arad și Bihor, vor fi averse însemnate cantitativ și se vor acumula 20…30 l/mp și izolat peste 40…50 l/mp. Notă: Temporar vântul va avea intensificări și în restul Transilvaniei, cu viteze în general de 40…50 km/h.

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 27 octombrie, ora 23 – 28 octombrie, ora 10
Fenomene vizate: intensificări ale vântului
Zone afectate: conform textului și hărții

În intervalul menționat, vântul va avea intensificări în zona montană, iar în primele ore și în nordul Crișanei, Maramureș, vestul Transilvaniei, cu viteze în general de 55…75 km/h. La altitudini de peste 1700 m, vântul va sufla tare, cu rafale de peste 80…100 km/h. Notă: Temporar vântul va avea intensificări și în restul Transilvaniei și al Moldovei, cu viteze în general de 40…50 km/h.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

Și Salvamont Neamț a emis o atenționare de vânt în zona montană

În următoarele 48 de ore zona montană a Județului Neamț va intra în alertă de vânt. In zonele turistice din Masivul Ceahlău și Cheile Bicazului se recomandă restricționarea pe cât posibil a drumețiilor și evitarea deplasărilor după orele 18 când intensitatea rafalelor va crește. In stațiunea Durău vântul va bate din sector vestic cu 50 -80 km /h iar la altitudini de peste 1600 m rafalele pot depăși 100km/h. Alerta este valabilă până Duminică, când fenomenele extreme își vor diminua intensitatea, a transmis Salvamont Neamț.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.