PSD Roman

September 24, 2020

Au fost verificate peste 50 de restaurante, terase, fastfood-uri și societăți comerciale, modul în care sunt respectate normele legale impuse pe perioada stării de alertă

Ieri, 25 iulie a.c., în cadrul acțiunii care a vizat modul în care sunt respectate normele legale impuse pe perioada stării de alertă au fost verificate peste 50 de restaurante, terase, fastfood-uri și societăți comerciale.

Pentru prevenirea și limitarea infectării cu virusul Covid 19, sub autoritatea prefectului județului Neamț, la data de 25 iulie, peste 60 de polițiști,  jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitare Veterinare, Direcției de Sănătate Publică și ai Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului au acționat în zonele aglomerate din județul Neamț și au verificat modul de respectare a măsurilor impuse în contextul stării de alertă.

Au fost organizate 7 acțiuni punctuale, în sistem integrat, fiind vizate, în special, restaurantele și localurile publice care au deschise terase, fastfood-uri precum și mijloacele de transport în comun.

În cadrul acțiunilor de control, au fost verificate peste 53 de societăți comerciale/ persoane fizice autorizate, 41 de mijloace de transport și au fost legitimate 393 de persoane.

În baza Legii nr. 55/2020, au fost aplicate 17 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, 8 sancțiuni contravențională pentru fapte de natură economică și 7 conform Legii nr. 61/1991. Valoarea totală a amenzilor aplicate este de peste 44.000 de lei.

În cadrul acțiunilor au fost desfășurate și activități preventive de informare.

Astfel de activități, organizate sub autoritatea prefectului, vor continua în sistem integrat și în perioada următoare, în vederea conștientizării tuturor cetățenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor de distanțare socială, precum și a prevenirii și limitării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

PNL Roman

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.