January 25, 2021

Autoritățile germane declară zonă de risc şapte județe din România printre care și Neamțul

România a depăşit pragul de 60 de mii de infectări de la începutul pandemiei. Doar în ultimele 24 de ore, 1.350 de români au fost diagnosticaţi cu COVID-19. E una din cele mai mari cifre raportate zilnic. Autoritățile germane declară zonă de risc şapte județe din România: Argeş, Bihor, Buzău, Neamț, Ialomița, Mehedinți şi Timiş. Şi nu ne mai primesc decât cu un test negativ, efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea sosirii sau dacă ne supunem testării acolo, în mod gratuit.

  • România a ajuns pe primul loc în Uniunea Europeană la numărul deceselor la suta de mii de locuitori
  • Ce e mai rău, abia acum va urma, spun medicii

În Bucureşti, Argeş şi Prahova au fost diagnosticaţi cei mai mulţi pacienţi cu COVID-19 în ultimele 24 de ore, aşa că spitalele sunt sufocate.

Adrian Marinescu, medic infecţionist Institutul Matei Balş: Lucrăm la capacitate maximă. Locurile care se eliberează – şi noi facem externări 7 zile din 7, inclusiv în weekend – se ocupă imediat.

Toate paturile de la Spitalul Victor Babeş din Capitală, al doilea spital de boli infecţioase ca mărime din ţară, erau pline. Ieri a fost deschis Spitalul Modular din Pipera care are 400 de paturi.

Cristian Oancea, manager Spitalul de Boli Infecţioase Timişoara: Am deschis o nouă aripă proaspăt renovată, abia ieri am terminat-o şi astăzi am deschis-o. Efectiv am pus presiune pe constructori ca să dăm drumul pentru că practic, acum două-trei zile nu mai aveam unde să internăm. În ultimul timp se lucra şi în trei ture, vă spun sincer. Adică non stop.

Situaţia cea mai gravă e la terapie intensivă. 448 de pacienţi sunt acum în stare gravă şi critică.

Din păcate, și starea altor bolnavi se agravează și doctorii sunt nevoiți să caute urgent soluții pentru ei.

Alexandru Nițu, purtatorul de cuvânt al SJU Tg Jiu: În decursul zilei de astăzi a fost unul din pacienţii care necesita îngrijiri speciale transferat la Spitalul Târgu Cărbuneşti. Un pacient care avea multiple comorbidităţi, avea o saturaţie scăzută de oxigen, a fost transferat cu elicopterul SMURD la Spitalul din Târgu-Mureș.

Ce e mai rău, abia acum va urma, spun medicii.

Cristian Oancea, manager Spitalul de Boli Infecţioase Timişoara: Dacă nu se vor lua măsuri şi nu se vor lua măsuri asumate, putem să ne trezim săptămâna viitoare şi la 1.600 – 1.800 de cazuri.

De ieri până azi, 43 de pacienţi cu COVID-19 au murit. În ultimele două săptămâni, România a ajuns pe primul loc în Uniunea Europeană la numărul deceselor la suta de mii de locuitori.

ȘtiiCă?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.