Autoritățile oferă variante pentru românii care vor să-și înmatriculeze mașinile mai ușor

Avem veşti importante pentru cei care vor să îşi cumpere o maşină nouă: au scăpat de un drum la ghişeu! Printr-un ordin al ministrului de Interne, vânzătorii de maşini vor putea înmatricula autoturismele, în numele proprietarului şi cu numărul ales de acesta, înainte de vânzare. Iniţiativa dă peste cap planurile micilor afacerişti care, pentru o sumă modică, se ofereau până acum să stea la coadă în locul nostru. 

  • Ministrul de Interne anunță înființarea mai multor filiale DRPCIV.

Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne: Înmatricularea vehiculelor să poată să fie făcută într-un mod mai eficient, mai simplu, astfel încât cetățenii să nu mai fie puși în situația în care pierd timpul, stau la cozi în zone aglomerate, mai ales acum în această perioadă complicată din punct de vedere sanitar. Toți dealerii de autovehicule din România, inclusiv producătorii, vor avea posibiliatea să înmatriculeze direct autoturismele noilor proprietari printr-un singur document.

Cu alte cuvinte, o împuternicire pe care o semnăm şi o trimitem dealerului. Astfel, cei veniţi azi la DRPCIV ar trebui să fie printre ultimii care şi-au pierdut până acum vremea la coadă cu o mapă plină de hârtii.

Iniţiativa dă peste cap planurile afaceriştilor de ocazie care se ofereau până acum să bată drumul birocraţiei în locul şoferilor.

 
 

Ordinul însă nu îi obligă pe comercianţii de maşini să ofere gratuit acest serviciu.

Nu este singura veste bună. Obținerea autorizației provizorii de circulație şi obținerea unui duplicat al actului de înmatriculare se vor putea rezolva online. Mai mult, ministrul vrea să înfiinţeze mai multe filiale de lucru DRPCIV în judeţele mari, pentru ca oamenii să nu mai fie nevoiţi să parcurgă distanţe mari până în reşedinţa de judeţ.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.