Thu. Nov 15th, 2018

Avarii în sistemul de distribuţie a energiei electrice din Moldova din cauza fenomenelor meteorologice

Update ora 12.00: de la ora 7.00, pana la ora 12.00, numarul localitatilor din Neamt afectate de intreruperi ale energiei electrice a crescut de la 4 la 24!

În această dimineaţă 12 linii de înaltă tensiune din judeţele Iaşi, Vaslui şi Bacău sunt avariate ca urmare a condiţiilor meteorologice.

O situaţie critică este în judeţul Vaslui unde 23 stâlpi de înaltă tensiune sunt rupţi în zona Bârlad, ceea ce a determinat întreruperea alimentării cu energie electrică în estul şi sudul judeţului. Echipele Delgaz Grid încearcă reluarea alimentării cu energie în municipiul Bârlad, printr-o linie din judeţul Bacău.

Totodată, la nivelul judeţului Vaslui sunt şi numeroase linii de medie tensiune avariate ca urmare a căderii arborilor şi ruperii de stâlpi.

Înrăutăţirea condiţiilor meteorologice au cauzat avarii importante în reţeaua de distribuţie a energiei electrice. Pe parcursul nopţii de 20/21 aprilie, ninsoarea abundentă însoţită de vânt, ce a ajuns la rafala pana la 60km/h, precum şi lipsa vizibilităţii şi a căilor de acces, au îngreunat lucrările pentru identificarea şi remedierea avariilor la sistemul de distribuţie a energiei.

“Toate unităţile administrativ teritoriale de la nivel judeţului Vaslui se confruntă cu întreruperea alimentării cu energie electrică, deoarece sunt avariate numeroase linii de medie şi înaltă tensiune. Echipele companiei noastre şi ale contractorilor sunt mobilizate pentru remedierea defecţiunilor, dar anumite lucrări necesită timp pentru realizarea în siguranţă, atât pentru consumatori, cât şi pentru electricieni.” se arată în comunicatul primit pe emailul redactiei, de la societatea Delgaz Grid SA.

Alimentarea cu energie electrică a fost întreruptă, din cauza viscolului, în comunele Hangu, Grințieș, Pipirig, Crăcăoani, Tupilați, Dragomirești, Negrești, Văleni, Botești, Tazlău, Bălțătești, Piatra Șoimului, Alexandru cel Bun, Petricani, Ghindăoani și Rediu.

Pe Valea Muntelui zeci de localnici au făcut toată noaptea focuri la rădăcinile copacilor pentru a-i încălzi și a încerca sa le salveze roadele.

La ora 11,00 este întreruptă alimentarea cu energie electrică total sau parţial pe liniile de medie tensiune după cum urmează:

Botoşani: 2 localităţi;

Bacău: 57 localităţi;

Iaşi: 46 localităţi;

Neamţ: 24 localităţi;

Suceava: 20 localităţi.

 

La ora 07,00 este întreruptă alimentarea cu energie electrică în

Botoşani: 6 localităţi;

Bacău: 57 localităţi;

Iaşi: 17 localităţi;

Neamţ: 4 localităţi;

Suceava: 10 localităţi.