June 16, 2021

Avertizare de la Salvamont Neamț pentru cei ce vor să urce la Cabana Dochia

Dupa doua zile de viscol cu rafale de peste 100 km /h urmeaza inca doua zile de ninsori abundente . In zona inalta se va depune un nou strat de zapada peste depozitele formate de viscol ,care pot depasi pe alocuri 1-2m ,existand posibilitatea alunecarii stratului nou depus peste cel ceja comapctat.
O analiza a stratului de zapada si a riscului real de avalanse se poate face in conditii de siguranta doar dupa ce ninsoarea va inceta.
Pentru prevenirea oricarei situatii periculoase , echipa de serviciu a Bazei Salvamont Dochia a instalat ,ca in fiecare an cand situatia a impus-o plase care restrictioneaza accesul direct a turistuilor care urca la Cabana Dochia din zona Piatra Miresei-Gura Dracului peste Hgeabul Cabanei.
Astfel cei care urca din Izvorul Muntelui prin Curmatura Lutul Rosu vor urma traseul de iarna prin stanga Piatrei Miresei pe directia de urcare si apoi la intresectia traseului care vine din Vf. Toaca vor face stanga spre Cabana Dochia. NU VA AVENTURATI SI NU TRECETI PESTE PLASA DE PROTECTIE . RISCATI INUTIL VIATA VOASTRA SI A CELOR CARE VA INSOTESC!

ȘtiiCă?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.