Dental Alliance
November 27, 2022

Avertizare meteo de vreme severă imediată: Furtuni în zona de munte din Neamț

Acoperisul1

Hotel & Restaurant Phoenix Roman

Administrația Națională de Meteorologie a emis, în urmă cu puțin timp, avertizare de vreme severă imediată pentru zona de munte din patru județe. Este cod galben de furtună în Cluj, Bacău, Suceava și Neamț.

Potrivit meteorologilor  până la ora 14.00, se vor semnala local și temporar  vijelie și rafale de peste 55…60 km/h, descărcări electrice, izolat grindină de mici dimensiuni și averse ce vor acumula 20…25 l/mp.

Avertizarea vizează zona de munte a judelor Bacău, Suceava, Neamț și Cluj, dar și localitățile clujene Măguri-Răcătău, Mărișel, Beliș și Valea Ierii.

Reamintim că ANM a emis o informare de caniculă pentru următoarele două zile. Până vineri, 1 iulie, valul de căldură se va menține în toate regiunile, iar disconfortul termic va fi ridicat în zonele de câmpie și de podiș, unde indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

În general temperaturile maxime vor fi cuprinse între 33 și 36 de grade, iar cele minime între 17 și 20 de grade.

COD PORTOCALIU ȘI ROȘU de CANICULĂ

De asemenea, meteorologii au emis cod ROSU de caniculă pentru județele Arad, Bihor, Satu Mare, Sălaj, Maramureș și Bistrița-Năsăud.

Tot până în 1 iulie local în zonele joase din Banat, Transilvania și Moldova valul de căldură va fi persistent, iar temperaturile (diurne și nocturne) se vor apropia de recordurile absolute ale perioadei.

După-amiaza se vor înregistra frecvent valori de 36…38 de grade, iar noaptea nu vor coborî în general sub 18…22 de grade și prin urmare disconfortul termic va fi accentuat.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.