January 22, 2022

Avertizare meteorologică COD GALBEN valabilă în intervalul 27 decembrie, ora 10:00 – 28 decembrie, ora 08:00

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare meteorologică COD GALBEN valabilă în intervalul 27 decembrie, ora 10:00 – 28 decembrie, ora 08:00, ce vizează ninsori însemnate cantitativ, viscol și polei.
În intervalul menționat, în cea mai mare parte a Moldovei, în estul Transilvaniei și în cea mai mare parte a județului Tulcea, se vor semnala precipitații, va ninge și se va depune strat nou de zăpadă, local consistent. Se va depune polei, local în sud-est și izolat în restul teritoriului.
❗Evitați să porniți la drum pe timp de viscol şi ninsoare puternică, iar dacă deplasarea este absolut necesară, informați-vă în prealabil dacă pe traseul stabilit nu sunt drumuri blocate.
❗Înainte de plecare, asigurați-vă că sistemul de încălzire funcţionează eficient, rezervorul de combustibil este plin, iar autovehiculul este echipat corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip etc.).
❗Urmăriți la posturile radio/TV buletinele meteorologice și recomandările autorităților.
Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro

ȘtiiCă?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.