Dental Alliance
March 2, 2024

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ IMEDIATĂ

0
Carmangeria La Cimpoeșu

YRY Residence

Restaurant Portofino

Casa Căpraru

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ
COD GALBEN
Interval de valabilitate: 23 decembrie, ora 10 – 24 decembrie, ora 03
Fenomene și zone vizate: intensificări ale vântului în cea mai mare parte a țării, viscol și ninsori moderate cantitativ la munte, ninsori viscolite în Maramureș și Transilvania
Vor fi intervale în care vântul va avea intensificări în cea mai mare parte a țării, cu viteze în general de 45…60 km/h. Pe parcursul zilei în Oltenia, Muntenia și Transilvania local vor fi rafale de 70…80 km/h, iar la munte vor fi viteze de 90…100 km/h.
În zona de munte va ninge viscolit, local moderat cantitativ (20…30 l/mp), iar vizibilitatea se va reduce semnificativ. În Maramureș și Transilvania temporar va ninge viscolit și se va depune strat de zăpadă.
Notă: Pe arii restrânse, ninsori viscolite vor fi și în Moldova, Crișana și în Banat.
COD PORTOCALIU
Interval de valabilitate: 23 decembrie, ora 10 – 24 decembrie, ora 03
Fenomene și zone vizate: viscol puternic în zona înaltă a Carpaților Meridionali și Occidentali (în general la peste 1500 m)
În zona înaltă a Carpaților Meridionali și Occidentali (în general la peste 1500 m), vântul va sufla tare, cu rafale de peste 110…120 km/h, va fi viscol puternic, vizibilitate foarte redusă și zăpadă troienită.
MESAJ 2
AVERTIZARE METEOROLOGICĂ
COD GALBEN
Interval de valabilitate: 24 decembrie, ora 03 – 25 decembrie, ora 10
Fenomene și zone vizate: conform textului și hărții
În intervalul menționat vântul va avea intensificări în sudul Transilvaniei, vestul și sudul Olteniei, sud-vestul Munteniei și în dealurile subcarpatice ale Moldovei, cu viteze în general de 55…65 km/h, iar la munte, rafalele vor depăși 80…90 km/h.
În zonele montane și local în Transilvania pe parcursul zilei de duminică (24 decembrie) va ninge viscolit, iar noaptea se vor semnala precipitații mixte.
Notă: Intensificări ale vântului vor fi pe arii mai restrânse și în celelalte regiuni.
COD PORTOCALIU
Interval de valabilitate: 24 decembrie, ora 03 – 24 decembrie, ora 20
Fenomene și zone vizate: viscol puternic în zona înaltă a Carpaților Meridionali
În zona înaltă a Carpaților Meridionali (la peste 1500 m) va fi viscol puternic, vântul va avea viteze ce vor depăși 110…120 km/h, vizibilitatea foarte redusă și zăpada troienită.
COD PORTOCALIU
Interval de valabilitate: 24 decembrie, ora 20 – 25 decembrie, ora 10
Fenomene și zone vizate: viscol puternic în zona înaltă a Carpaților Orientali
În zona înaltă a Carpaților Orientali (la peste 1500 m) va fi viscol puternic, vântul va avea viteze ce vor depăși 110…120 km/h, vizibilitatea foarte redusă și zăpada troienită.
Notă: Luni, 25 decembrie, vântul va continua să prezinte intensificări, local în nord-vest, centru, est și sud-est, precum și la munte.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.