September 17, 2021

Avertizări meteo actualizate: Ploi torențiale și furtuni până vineri dimineața. Județele vizate – Cod Portocaliu și Cod Galben

Meteorologii au actualizat joi dimineața avertizările de vreme rea. Munții Apuseni și Șureanu sunt sub Cod Portocaliu de ploi abundente și furtuni, iar restul județului Alba – sub Cod Galben, până vineri la ora 10.00.

COD PORTOCALIU: până vineri, 21 mai, ora 10.00

În zona Carpaţilor Meridionali şi a Munților Apuseni, precum și în sudul Moldovei și nord-estul Munteniei vor fi ploi abundente și se vor cumula cantități de apă ce vor depăși 40-60 l/mp.

La peste 1700 m, ploile vor determina topirea și cedarea apei din stratul de zăpadă prezent în continuare la altitudini mari, unde măsoară în general între 15 și 140 cm.

COD GALBEN: până vineri, 21 mai, ora 10.00

În intervalul menționat, în Muntenia, Banat, Crișana și în cea mai mare parte a Transilvaniei, Olteniei, Dobrogei și Moldovei, precum și la munte, vor fi averse însemnate cantitativ, însoţite de descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi izolat de grindină.

În intervale scurte de timp sau prin cumulare, cantitățile de apă vor depăși local 20-30 l/mp și pe arii restrânse 40-50 l/mp.

Astfel de fenomene se vor semnala și în restul teritoriului, dar de scurtă durată şi pe areale mai restrânse.

 

ȘtiiCă?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.