PSD Roman

September 22, 2020

Bacalaureat 2019. Sesiunea de toamnă a început cu proba la limba română

A doua sesiune pentru examenul de Bacalaureat 2019 a început cu proba scrisă la limba română. 43.500 de candidaţi sunt înscrişi pentru examen, iar primele note vor fi afişate începând cu 3 septembrie. 

Accesul în sălile de examen se face începând cu ora 7:30, iar toţi candidaţii sunt obligaţi să aibă asupra lor un act de identitate.

Sesiunea august – septembrie pentru Bacalaureat 2019 a început cu probele scrise. Prima probă este cea la Limba şi literatura română, urmată în 22 august de proba la Limba şi literatura maternă. Pentru 23 august este programată proba obligatorie a profilului, iar în 26 august – proba la alegere a profilului şi specializării.

Potrivit Ministerului Educaţiei, evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română se desfăşoară în 27 august şi 28 august, fiind urmată de evaluarea competenţelor în limba maternă în 29 august. Evaluarea competenţelor digitale are loc în 30 august şi 2 septembrie, iar evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională este programată în 2 şi 3 septembrie.

Potrivit Ministerului Educaţiei, afişarea primelor rezultate se va face în centrele de examen şi pe site-ul bacalaureat.edu.ro, în data de 3 septembrie 2019, până în ora 12:00, la fel ca în anii precedenţi. În aceeaşi zi se vor putea depune contestaţii, urmate în 7 septembrie de afişarea notelor finale.

Examenul va fi monitorizat, în fiecare sală, de camere de supraveghere audio-video, iar accesul candidaţilor nu va fi permis dacă au asupra lor manuale, dicţionare, notiţe, însemnări sau telefoane mobile.

Toţi candidaţii care nu respectă aceste reguli vor fi daţi afară din examen.

Pentru a trece examenul, candidatul trebuie să susţină toate probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale, să susţină toate probele scrise şi să obţină nota 5 la fiecare dintre acestea, respectiv cel puţin media 6 la probele scrise.

Ministerul Educaţiei pune la dispoziţie linia Telverde (0800801100) pentru sesizarea eventualelor nereguli din cadrul examenului.

 
PNL Roman

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.