November 30, 2021

Baccarat – Cum și unde se joacă online în România?

În cazinourile online se poate juca și baccarat, care este un joc de cărți cu doi participanți: jucătorul și dealerul. Obiectivul este acela de a obține un punctaj de 9 sau cât mai aproape de 9. Există mai multe tipuri de baccarat, cea mai populară fiind „punto banco”, pe care românii o pot găsi în oferta operatorilor licențiați.

Așadar, baccarat-ul se apropie pe undeva de Blackjack, numai că cifra de referință este 9, nu 21. Jocul nu implică nicio strategie, câștigurile stând exclusiv la „mâna” norocului. Jucătorul primește două cărți:

  • cărțile 2-9 au valoarea dată de cifrele de pe ele;
  • cărțile 10, Q, J și K valorează 0 puncte;
  • Asul valorează 1 punct;

Dacă jucătorul primește un 8 și un As, de exemplu, totul e perfect. În schimb, dacă îi pică un decar și un valet, suma celor două cărți este 0, reprezentând cea mai proastă mână, numită și „baccarat”. Ghinion!

În cazul în care suma valorilor celor două cărți depășește cifra 10, este luată în considerare numai a doua zecimală. Concret, dacă jucătorul primește doi optari, va fi trecută în dreptul lui cifra 6, întrucât 8 + 8 = 16.

Despre „punto banco”

Aminteam despre „punto banco”. Trebuie precizat că la acest tip de baccarat are niște reguli „puțin” speciale, în sensul că atât jucătorul, cât și dealerul mai pot trage o carte.

Dacă jucătorul sau dealerul au 8 sau 9 puncte, atunci respectivul câștigă. În cazul în care unul reușește 8 puncte și celălalt 9 puncte, câștigă cel care a avut 9 puncte. Dacă ambii reușesc 8 puncte sau ambii reușesc 9 puncte, atunci jocul se termină la egalitate iar miza este rambursată.

Dacă jucătorul are un punctaj inițial de 0-5 el primește automat o nouă carte. Dacă punctajul inițial este de 6-7 atunci, jucătorul stă, situație în care dealerul poate trage o nouă carte dacă, la rândul lui, are punctajul între 0 și 5.

Nu este un joc complicat, dar trebuie puțină atenție la regulament. Mai există următoarele situații:

  • Dacă jucătorul a tras o carte cu valoarea 2 sau 3, dealerul trage o carte dacă are 0-4 puncte și stă dacă are 5-7 puncte
  • Dacă jucătorul a tras o carte cu valoarea 4 sau 5, dealerul trage o carte dacă are 0-5 puncte și stă dacă are 6-7 puncte
  • Dacă jucătorul a tras o carte cu valoarea 6 sau 7, dealerul trage o carte dacă are 0-6 puncte și stă dacă are 7 puncte
  • Dacă jucătorul a tras o carte cu valoarea 8, dealerul trage o carte dacă are 0-2 puncte și stă dacă are 3-7 puncte
  • Dacă jucătorul a tras As, 9 sau o carte de 0 puncte, dealerul trage o carte dacă are 0-3 punct și stă dacă are 4-7 puncte

Sunt și alte două variante mai cunoscute de baccarat, ”Chemin de Fer” și ”Baccarat Banque”, la care jucătorul are dreptul să refuze cărți, însă acestea nu sunt oferite de cazinourile online licențiate în țara noastră. Românii pot juca doar „punto banco”, în secțiunea „Jocuri de masă”, fără dealer live, deci jocurile sunt făcute de un soft. La un moment dat, a existat chiar o promoție Unibet destinată celor care sunt amatori de baccarat.

ȘtiiCă?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.