November 30, 2021

Badantele fără certificat verde riscă să își piardă serviciul în Italia

O informație apărută pe Rai News pune româncele din Italia pe jar. Potrivit acesteia, badantele din Italia care nu au certificatul verde trebuie să plece din casa în care lucrează şi locuiesc. Dacă îngrijitorul nu deţine certificatul verde, nu va putea avea acces la locul de muncă, iar dacă locuiește cu angajatorul va trebui, prin urmare, să plece din casa respectivă. Astfel, badantele fără certificat verde nu pot beneficia de cazare, mâncare și salariu.

Începând cu data de 15 octombrie, toți angajații din Italia – atât de la privat, cât și de la stat – trebuie să prezinte la muncă certificatul verde. Certificatul verde demonstrează că persoana în cauză este vaccinată, a avut COVID în ultimele 6 luni sau are un test negativ. Testul antigen este valabil 48 de ore, iar cel PCR timp de 72 de ore. În total, 23 de milioane de angajați din Italia sunt vizați de această măsură menită să reducă transmiterea coronavirusului.

Potrivit Știrile PRO TV, în Italia sunt înregistrate peste 600.000 de femei, majoritatea românce, care îngrijesc bătrâni.

ȘtiiCă?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.