November 30, 2021

Bani pentru pentru nou-născuți la Roman: Consiliul Local trebuie să decidă joi

În ședința de Consiliu Local, care va avea loc joi, 28 octombrie 2021, la ora 15.00, consilierii locali trebuie să decidă dacă sunt, su nu, de acord cu propunerea de introducere a stimulentelor financiare, începând cu data de 01.11.2021, pentru copiii nou-născuți, în vederea sprijinirii familiilor cu domiciliul în municipiul Roman.

Propunerea aparține consilierilor P.S.D., P.P.U.S.L. si PRO Romania: George-Alexandru Bălan, Iulia Havrici Tomșa, Ionuț Ciocoiu, Radu-Cătălin Curpăn, Andreea-Alexandra Broască, Dragoș-Viorel Moroșanu și  Dragoș-George Barcă, și spune că aceste stimulente trebuie acordate după cum urmează:

– Pentru primul născut – 1.000 lei net;
– Pentru al doilea născut – 1.200 lei net;
– Pentru al treilea și pentru următorii născuți – 1.500 lei net.

” Beneficiarii prezentei metodologii sunt părinții/părintele copilului/copiilor nou- născut/născuți vii cu domiciliul sau reședința pe raza administrativ-teritorială a municipiului Roman , iar nașterea să fie înregistrată în maternitatea Spitalului Municipal de Urgenta Roman . Cel puțin unul dintre membrii familiei să aibă domiciliul stabil în municipiul Roman , cu cel puțin 12 luni anterior datei cererii. Beneficiarul să facă dovada că a lucrat cel puțin 6 luni în ultimele 12 luni sau 12 luni in ultimii 2 ani , anterior datei cererii, cu excepția beneficiarilor care au absolvit studii pro- fesionale/ liceale/ universitare în ultimele 12 luni, anterior datei cererii.” – se arată în proiectul de hotărâre.

Consilierii locali ai municipiului Roman trebuie să decidă, în ședința de consiliu, dacă sunt, sau nu, de acord cu această propunere. Vă reamintim că Ședințele de Consiliu Local pot fi urmărite LIVE, pe youtube sau pe situl www.primariaroman.ro.

ȘtiiCă?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.