September 22, 2021

Bărbat din Roman urmărit naţional pentru şantaj şi constituirea unui grup infracţional organizat, prins la Piatra-Neamţ

Un bărbat din Roman, pe numele căruia Tribunalul Neamţ a emis un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile, a fost depistat de poliţişti în Piatra-Neamţ.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ, agentul Georgiana Moşu, a declarat, marţi, că bărbatul în vârstă de 42 de ani este acuzat de şantaj şi constituirea unui grup infracţional organizat.

“În cursul anului 2017, cel în cauză împreună cu mai multe persoane s-ar fi constituit într-o grupare infracţională organizată bazată pe relaţii familiale şi prietenii apropiate, al cărei scop ar fi fost obţinerea unor foloase injuste prin acţiuni de ameninţare şi intimidare, de la reprezentanţii unor societăţi comerciale din municipiul Roman, care administrau săli de jocuri de noroc.

Aceştia ar fi ameninţat cu acte de violenţă atât angajaţii care îşi desfăşurau activitatea în sălile respective, cât şi clienţii. Prin aceste acţiuni, ar fi determinat reprezentanţii acestor săli să le achite taxă de protecţie”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ.

Bărbatul a fost introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul IPJ Neamţ.

AGERPRES

ȘtiiCă?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.