Băut, la plimbare cu mașina prin Roman

Un tânăr de 25 de ani, din Roman, a fost reţinut pentru 24 de ore, după ce ar fi refuzat prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii, cu exactitate, a alcoolemiei. De asemenea, cel în cauză este cercetat pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

La data de 13 iunie a.c., polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției municipiului Roman au depistat în trafic un tânăr de 25 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe strada Mihai Viteazu din Roman.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de peste 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la spital unde, în prezenţa cadrelor medicale, a refuzat recoltarea de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii, cu exactitate, a alcoolemiei.

În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că tânărul avea suspendat dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice.

Fiindu-i probată activitatea infracțională, acesta a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore, fiind cercetat sub aspectul comiterii infracţiunilor de refuzul sau sustragerea de la recoltarea de mostre biologice și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

În cursul aceleiași zile, cel în cauză a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Roman, care a dispus plasarea tânărului sub control judiciar pentru 60 de zile.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.