June 16, 2021

Băut la volan și fără RCA, în rest totul ok

alcool

Un bărbat din Bicaz Chei a fost depistat în trafic de polițiști în timp ce conducea un autoturism sub influența alcoolului.

La data de 30 ianuarie a.c., polițiștii Secției de Poliție Rurală Bicaz au depistat în trafic un bărbat de 31 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 127 A, în localitatea Bicaz Chei.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 1,04 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la spital, unde i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii, cu exactitate, a alcoolemiei.

Cu ocazia verificării documentelor, polițiștii au constatat faptul că acesta nu deținea asupra sa declarație pe proprie răspundere privind deplasarea/libera circulație. Totodată, conducătorul auto nu deținea o poliță RCA valabilă a autoturismului. Polițiștii au procedat la reținerea certificatului de înmatriculare și a plăcuțelor de înmatriculare, fiindu-i aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de 1.000 de lei.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

ȘtiiCă?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.