Bebeluș român de două luni, din Italia, confirmat cu coronavirus
San Marco Roman

Bebeluș român de două luni, din Italia, confirmat cu coronavirus

Un bebeluș român în vârstă de două luni a fost confirmat cu coronavirus, în Italia, la Napoli. Medicii transmit că starea fetiței este stabilă.

 

Conform ziarului Il Matino, bebelușul a fost internat în noaptea de sâmbătă spre duminică la Policlinica Frederico II din Napoli, la secția de Pediatrie, după ce testul făcut de Spitalul Santobono a ieșit pozitiv la coronavirus. Fetița, care s-a născut prematur, are acum vârsta de 2 luni și cântărește trei kilograme.

”Fetița tușește și are unele dificultăți de respirație, dar, pentru moment, nu are nevoie de ventilație, are o saturație de oxigen suficientă”, a explicat medicul Alfredo Guriano, directorul de la departamentului de Boli Infecțioase al Secției Pediatrie din cadrul Policlinicii.

Mama fetiței este minoră și a fost adusă împreună cu bebelușul la Policlinica din Napoli. De asemenea, i s-a făcut testul pentru coronavirus. ”Una dintre probleme este că mama e româncă și vorbește puțin italiană, așa că nu este ușor să obținem informații de la ea. I-am făcut și ei testul și așteptăm rezultatele”, a precizat medicul Alfredo Guriano. Starea fetiței este stabilă, au mai spus doctorii italieni.

”Plămânii copiilor mici reacționează foarte repede la virus, dar, totuși, e nevoie de precauție. Copilul spitalizat mai are un frate acasă, care a fost testat negativ, așa că trebuie să fim foarte atenți înainte de a-l externa”, a mai declarat Aflredo Guriano.

Conform medicilor de la Policlinica din Napoli, bebelușul român e cel de-al doilea confirmat cu coronavirus la acest spital, după un al copil, în vârstă de 6 luni.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.