Sun. Jan 20th, 2019

BENEFICII DIN PATINOAR DOAR PENTRU ORGANIZATORUL DE EVENIMENTE

Unul din lucrurile bine gândite din această iarnă a fost deschiderea unui patinoar în aer liber, care a atras spre mișcare sute de copii și tineri. Organizat printr-un parteneriat public privat, exploatarea patinoarului a adus însă beneficii doar investitorului privat. Deschis în 7 decembrie patinoarul artificial din Piața ”Roman-Vodă” a fost una din atracțiile iernii, aducând pe gheață, doar într-o lună de funcționare, peste 4.000 de tineri, care au plătit intrarea 10 lei și închirierea patinelor alți 10 lei. Un calcul sumar relevă un câștig important, dar doar pentru societatea organizatoare și nu și pentru municipalitate…

Primarul Lucian Micu, care nu cunoaște încă  valoarea facturii pentru energia electrică suportată din bugetul local,  a declarat că, în condițiile în care cele două părți vor ajunge la concluzia că înțelegerea a fost profitabilă se va mai conlucra și pe alte proiecte de Zilele orașului.

Nu am intrat încă în posesia calculelor referitoare la valoarea facturii dar tot ce pot să spun la această oră este faptul că tot ceea ce a ținut de organizarea Revelionului a stat în sarcina agentului economic […]. Suntem deschiși la orice discuție și pentru o colaborare viitoare. Dacă lucrurile stau bine din punct de vedere financiar pentru firma organizatoare, aceasta a declarat că-și va mai asuma și pentru << Zilele orașului>> colaborarea cu noi. Vom decide dacă vom lucra tot împreună”, a declarat primarul municipiului Roman.

Reamintim faptul că, în condițiile în care vremea va permite, patinoarul artificial va rămîne deschis până la sfârîrșitul lunii februarie. Primăria și-a asumat, în cadrul acestui parteneriat public privat, achitarea contravalorii energiei electrice necesare întreținerii luciului de gheață. Prin hotărîre de Consiliu Local a fost alocată suma de 150  mii lei cheltuielilor  necesare pentru organizarea mai multor evenimente: 1 Decembrie, Festivalul de datini și obiceiuri, Caleașca lui Moș Crăciun, Revelion și ședința festivă a Consiliului Local din luna decembrie. (Flora ORDEAN)

Puteti vedea întreg dialogul din conferința de presă susținută ieri, 08.ian.2018, la Primăria Roman, AICI, la minutul 22.00.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.