Dental Alliance
September 26, 2022

Bianca Florentina Ghelber, premiată de IPS Ioachim, pentru rezultatul de la Tokyo

Acoperisul1

AMF-Bruns

Complexul Tineretului Horia

Petrodan Construction

Sportiva de origine romașcană, Bianca Florentina Ghelber, a fost premiată luni, 9 august 2021, de IPS Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în cadrul unei ceremonii care a avut loc în ”Foișorul Bucuriei” din incinta Fundației „Episcop Melchisedec Ștefănescu”. Bianca Florentina Ghelber reprezentat România la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020, unde a câștigat locul 6 la nivel mondial, la proba olimpică – aruncarea ciocanului.

IPS Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, a conferit sportivei Bianca Ghelber Diploma de Excelență însoțită de Medalia Jubiliară 600 de ani de la atestarea documentară a Episcopiei Romanului. Premierea a fost făcută în semn de prețuire și recunoștință pentru performanțele sale sportive, atleta remarcându-se în mod special la JO de la Tokio 2020.

Bianca Florentina Ghelber este triplă campioană mondială de junioare, între 2005 și 2007, și dublă campioană europeană de junioare în 2007 și 2008. Recordul său personal a fost de 73,52 de metri, realizat în iulie 2010 în București. La Campionatele Europene de tineret din (U23) din 2011 a câștigat medalia de aur și la Campionatul Mondial din același an obținut locul 6. Apoi a fost numită cea mai bună atletă română al anului de Federația Română de Atletism. În 2012 a fost declarată cetățean de onoare al municipiului Roman. În anul 2021, Bianca Ghelber s-a calificat pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo prin locul ocupat în clasamentul mondial, unde a obținut locul 6 cu o aruncare de 74,18 de metri, stabilind un nou record personal. (sursă foto: Arhiepiscopia Romanului și Bacăului)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.