Dental Alliance

Laurentiu Leoreanu

Lucian Micu

Biciclist băut, cercetat pentru că s-a accidentat singur

0
YRY Residence

Restaurant Portofino

Go Padel Roman

La data de 22 noiembrie a.c., în jurul orei 16.20, polițiștii din cadrul Biroului  Rutier Neamț au fost sesizați cu privire la producerea unui eveniment rutier, în localitatea Oșlobeni. Din cercetările efectuate de polițiști a reieșit că, în timp ce un bărbat, de 44 de ani, din Bodești, se deplasa pe o bicicletă, pe raza localității Oșlobeni, ar fi pierdut controlul asupra direcției de deplasare, dezechilibrându-se și căzând în afara părții carosabile.

Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 1,04 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză,  polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

***

Polițiștii rutieri nemțeni reamintesc faptul că regulile de circulație sunt menite să ne protejeze, iar respectarea acestora constituie obligație.

Nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice! Consumul de băuturi alcoolice reduce viteza de reacţie şi precizia mişcărilor şi poate determina scăderea acuităţii vizuale şi auditive a şoferilor.

-Adaptaţi permanent viteza de deplasare la particularităţile de drum și de trafic!

-Nu vă angajaţi în efectuarea de depăşiri neregulamentare!

-Folosiţi corect luminile, atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte, ploaie abundentă sau ceaţă densă!

-Respectaţi normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent că este vorba despre pietoni sau alte vehicule!

-Folosiţi centura de siguranţă – vă poate salva viaţa în caz de accident;

-Nu conduceţi dacă vă simţiţi obosiţi!

-Acordaţi un plus de atenţie conducerii prin intersecţiile nedirijate, la depăşirea mijloacelor de transport în comun sau a altor autovehicule, vitezei cu care rulaţi, pentru a putea în orice moment manevra şi opri în deplină siguranţă autoturismul, dacă situaţia o impune!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.