Dental Alliance

Biletele de tren vor putea fi cumpărate și prin SMS, din iulie. LISTA noilor tarife generale în transportul feroviar de călători

0
YRY Residence

Cetățenii care călătoresc în țară cu trenul vor putea să achite contravaloarea acestora și prin SMS, începând cu luna iulie, potrivit unui proiect de ordin aflat în dezbatere publică la Ministerul Transporturilor și Infrastructurii (MTI). În prezent, biletele de tren pot fi cumpărate de la ghișeele din gări sau online. 

Proiectul de ordin stabilește și tarifele de deservire generală din transportul feroviar public de călători ce se vor utiliza în următoarea perioadă. 

Măsurile cuprinse în proiectul de ordin vor intra în vigoare de la 1 iulie 2022.

Proiectul de Ordin al viceprim-ministrului, ministrul transporturilor și infrastructurii pentru aprobarea tarifelor de deservire generală din transportul feroviar public de călători a fost publicat în dezbatere publică în 14 aprilie.

Prin proiectul de ordin se propune, printre altele, reglementarea plății contravalorii călătoriei prin mesaje scurte – SMS.

Tarifele de transport care sunt achitate în acest mod pot fi stabilite de operatorii de transport feroviar public de călători și în moneda euro, fiind achitate la cursul băncii cu care colaborează operatorul de transport feroviar public de călători, caz în care tarifele prevăzute în anexa proiectului de ordin pot fi depășite doar pentru a acoperi sumele rezultate din conversia valutară a tarifelor și sumele reprezentând costul serviciilor de mesaje scurte – SMS.

În prezent, cei ce vor să călătorească cu trenul pot cumpăra bilete direct de la ghișeele din gări sau online, de pe site-ul CFR Călători.

De asemenea, prin proiect sunt aprobate tarifele de deservire generală din transportul feroviar public de călători.

Potrivit ministerului, ultima modificare a tarifelor de transport feroviar de călători a avut loc la data de 01 septembrie 2013.

Urmăriți-ne pe Google News

Ca orice instituție media locală, și Roman24.ro supraviețuiește pe baza reclamelor afișate pe site, sau a contractelor publicitare. Alege să susții activitatea Roman24 printr-o donație folosind butonul de mai jos

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap