Dental Alliance

June 21, 2024

Biroul de presa PNL Neamt: Minciunile PSD au picioare scurte

0
YRY Residence

Go Padel Roman

Din 311 milioane de euro cu care se lăudau pesediştii, în Neamț au mai ajuns doar 72.079.619, 02 milioane de lei, adică 15,8 milioane de euro.

?

În județul Neamț ar fi putut ajunge peste 600 de milioane de euro, prin cele două programe de finanțare disponibile, POIM- în perioada 2014-2020 (prelungit până în 2023) şi PODD, derulat în perioada 2020-2027.

ApaServ şi PSD Neamț au depus proiectul județului Neamț în cadrul POIM cu o întârziere colosală, la începutul anului 2023.
Astfel, din suma totală de 311 milioane de euro alocată pentru Neamț, ApaServ a obținut doar 5%, adică 15, 8 milioane de euro, care, pentru a nu fi pierduți, vor trebui investiți până la finalul acestui an.

Pentru a primi restul de bani din totalul de 311 milioane de euro, conducerea ApaServ şi PSD Neamț vor depune acelaşi proiect în cadrul PODD, pentru a încerca să recupereze banii pierduți.
Asta înseamnă că județul Neamț nu va mai putea depune un nou proiect în cadrul PODD, ratând astfel o nouă finanțare de 300 de milioane de euro.

Matematica PSD dă întotdeauna rezultate cu minus.

, :

Zilele trecute, directorul de la ApaServ, Vlad Angheluță (da, cel cu salariu de 7000 de euro lunar, prietenul de casă al preşedintelui PSD Neamț, Vasilică Harpa) a ieşit triumfător în presă să anunţe aprobarea proiectului de 311 milioane de euro DESTINAT MODERNIZĂRII REȚELEI DE APĂ ŞI CANALIZARE în cadrul POIM 2014-2020.

?
Pesediştii mint cu neruşinare din nou şi iau în bătaie de joc întreg județul Neamț fără cea mai mică urmă de bun simț.
Au convocat 42 de primari din localitățile beneficiare ale programului POIM pentru a le îndruga verzi şi uscate despre sumele de bani accesate prin POIM. Primarii au însă suficientă experiență administrativă să înțeleagă scamatoriile din spatele poveştilor spuse de conducerea PSD şi CJ Neamț; chiar şi primarii social-democraţi au ridicat din sprâncene şi şi-au dat coate la auzul şefilor de partid.

:

Din 2014 până în 2020, perioada de derulare a Programului Operațional de Infrastructură Mare, conducerea ApaServ şi mai marii săi din PSD Neamț au dormit în papuci.
În timpul ăsta, noi, nemțenii, căram apă cu bidoanele de la robinet şi ne spălam copiii în lighean, rețeaua de apă având peste 70% pierderi cauzate de uzură şi proastă mentenanță.

Perioada dedepunere şi implementare a proiectelor din POIM se prelungeşte cu trei ani, deci până în 2023, însă la APASERV sunt alte priorități: se angajează oameni de partid, se dublează salarii.

La un ultim apel, la inceput de 2023, este depus de către ApaServ, proiectul pentru modernizarea rețelei de apă de la Neamț. Târziu.Foarte tarziu.

Singura opțiune ca acest proiect să mai poată fi luat în considerare este încadrarea sa într-un program diferit de finanțare, Programul Operațional Dezvoltare Durabilă, cu perioada de finanțare 2020-2027.

Conducerea APASERV, PSD Neamț şi CJ Neamț mint cu neruşinare despre semnarea acestui contract!
Ce a semnat Apaserv în această lună este un contract în valoare de
72.079.619, 02 milioane de lei (15,8 milioane euro), reprezentând 5% din suma totală de 311 milioane de lei pe care o putea primi județul Neamț.

Restul banilor AR PUTEA fi accesați prin Programul Operațional Dezvoltare Durabilă, DACĂ documentația necesară va fi trimisă la timp şi în conformitate cu condiţiile, undeva prin anul 2027 sau 2028.

Pe scurt: dacă ApaServ avea bună voință de a-şi face treaba, în perioada 2014-2023, în județul Neamț ar fi intrat 311 milioane de euro, bani europeni pentru investiții în infrastructura de apă şi canal.
Şi, dacă încă o dată, administrația PSD Neamț şi domnul Angheluță mai făceau un minim efort, județul Neamț ar fi putut beneficia de ÎNCĂ 300 de milioane de euro, prin PODD, în intervalul 2020-2027, plus cei trei ani de prelungiri.

Dacă…

Astăzi, în loc de peste care puteau ajunge în Neamț, ApaServ a obținut puțin peste (15,8 milioane de euro), care, dacă nu vor fi investiți până la finalul anului, din care mai avem doar 3 luni, se vor pierde.

Chiar şi în situația optimistă după, după ce se vor publica ghidurile, proiectul de investiții va fi aprobat prin PODD şi restul de 95% din cei 311 milioane pierduți de ApaServ vor ajunge la Neamț, oportunitatea de a aduce prin acest program alți 300 de milioane în județ, este pierdută definitiv.

Ce face PSD după ce pierde 311 milioane de euro pentru județ?

Creşte prețul apei cu încă 2 lei, deşi nemțenii primesc apă cu țârâita de ani de zile şi plătesc printre cele mai scumpe facturi pentru serviciile de apă din ţară.
Din păcate, scumpirile nu se vor opri aici. PSD a reuşit performanța ca, prin oamenii pe care i-a adus la conducerea companiei de apă, să falimenteze ApaServ, care astăzi are datorii de milioane de euro.
Cine le va achita?
Cine îi va plăti salariul de 7000 de euro domnului Angheluță?

Ei cred că noi. Dar noi, nemțenii, le spunem STOP.
PSD a făcut prea multe pagube la Neamț.Minciuna PSD are picioare scurte.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.