Dental Alliance
February 21, 2024

Bogdan Dumea: Energia ieftină este acea pe care NU o consumăm.

0
Carmangeria La Cimpoeșu

YRY Residence

Restaurant Portofino

Casa Căpraru

Ziua Mondială a Eficienței Energetice înseamnă o excelentă oportunitate de a aduce în discuție eficienţa energetică. Cu toții ar trebui să ne dorim, să întelegem și să acționăm pentru a avea capacitatea de a efectua cât mai multe acţiuni cu un consum minim de energie, adică de a contribui la atingerea ţintelor naţionale în domeniul eficienţei energetice.
Sunt onorat să fac parte din grupul de lucru guvernamental creat la nivelul Departamentului de Dezvoltare Durabilă, din cadrul SGG ce care are drept scop implementarea Agendei 2030 pentru Dezvoltare Durabilă și elaborarea Raportului Național Voluntar 2023. Pentru că eficiența energetică devine extrem de importantă ONU a inclus printre cele 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă (ODD), ale Agendei 2030 și obiectivul ”Energie curată și la prețuri accesibile” ce are ca principală tematică eficiența energetică.
Aceasta poate fi considerată un pilon central al economiei deoarece o utilizare durabilă şi raţională a energiei presupune obținerea unor costuri reduse prin utilizarea unor cantități mai mici de energie. Putem obține rezultate foarte bune pe baza consumului responsabil și a inovațiilor tehnice. Trebuie doar să ne schimbăm modul în care privim și realizăm acest consum.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.