Dental Alliance
February 5, 2023

Bogdan Dumea: Un an de guvernare. Măsurile inițiate și susținute au protejat populația și economia

YRY Residence

Acoperisul1

Anul 2022 este un an de guvernare în care dacă #PSD n-ar fi fost la guvernare multe dintre măsurile vitale adoptate nu ar fi existat, sau ar fi avut variante cu un impact socio-economic pozitiv mult mai mic.
Totalul pachetelor masive de sprijin pentru populație și economie, inițiate și susținute de PSD, reprezintă mai mult de 6% din PIB și este cel puțin dublu față de 2021, când a fost o guvernare pur de dreapta. La începutul anului pachetul #social a permis creșterea pensiilor cu 14%, a salariului minim cu 11%, a alocațiilor. Noul pachet de măsuri, cu aplicare de la 1 ianuarie 2023, crește cu până la 45% veniturile celor mai nevoiași pensionari și majorează cu aproape 18% salariul minim.
PSD a reușit anul acesta să convingă coaliția de guvernare să pună stop speculei și facturilor uriașe prin reglementarea energiei! Pe parcursul anului a reușit să impună niveluri ale plafonării care au făcut ca facturile populației și ale IMM-urilor să rămână suportabile; iar începând cu anul viitor nimeni nu va plăti mai mult de 1,3 lei/KWh.
Cu PSD profund implicat în actul de guvernare, România a reușit să facă progrese importante: deficitul bugetar este în scădere, se menține și consolidează stabilitatea politică și economică, investițiile străine au crescut față de anul trecut, moneda națională își păstrează stabilitatea cu tendință de ușoară apreciere față de valutele forte. În plan extern se ridică MCV și avem perspectiva reală a admiterii în Schengen.
Întotdeauna PSD a făcut o prioritate din susținerea categoriilor celor mai vulnerabile: salariați cu venituri mici, pensionari, familii cu copii. De bună credință și cu toată priceperea sa, PSD va continua să guverneze punând în prim plan oamenii și interesele naționale.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap