September 26, 2021

Cabană mistuită de flăcări în Neamț

incendiu

În data de 08.06.2021, în jurul orei 17:56, prin apel la 112, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la o locuință din localitatea Puntea Lupului, comuna Lunca de Jos din județul Harghita ( învecinată cu localitatea Huisurez, comuna Dămuc).
La locul solicitării s-au deplasat pompieri voluntari din cadrul SVSU Dămuc, Bicaz Chei,  Bicazu Ardelean și Bicaz cu trei autospeciale de stingere, pompieri militari din cadrul Detașamentului Piatra Neamț cu două autospeciale de stingere și un echipaj cu ambulanță de la SAJ Bicaz.
La ajungerea forțelor de intervenție incendiul se manifesta generalizat la nivelul unei case construită din lemn, cu posibilitatea propagării la anexele gospodărești.
Până la ajungerea forțelor de intervenție, din locuința cuprinsă de flăcări a fost scoasă de către fiul său o femeie în vârstă de 80 de ani.
Proprietarii locuinței (în vârstă de 80 și 82 de ani) au suferit atacuri de panică. Aceștia au primit îngrijiri medicale la locul evenimentului de la echipajul SAJ dar au refuzat transportul la spital.
Forțele de intervenție au localizat și lichidat incendiul.
Jarul căzut din sistemele de încălzire a fost cauza probabilă de producere a incendiului.

ȘtiiCă?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.