Cadou de final de mandat PSD pentru bugetari: vouchere de vacanță extinse și bani mai mulți pentru extrasezon
San Marco Roman

Cadou de final de mandat PSD pentru bugetari: vouchere de vacanță extinse și bani mai mulți pentru extrasezon

Perioada în care bugetarii primesc vouchere de vacanță va fi prelungită până în 2025, tichetele vor fi acordate exclusiv electronic, iar cei care pleacă în extrasezon în stațiuni vor primi mai mulți bani, respectiv 2.080 de lei, față de 1.450 de lei, cât va rămâne valoarea voucherului pentru cei care vor să meargă oricând în perioada anului, relevă un proiect de ordonanță redactat la nivelul Guvernului.

Astfel, instituțiile publice, indiferent de sistemul de finanțare și de subordonare, inclusiv activitățile finanțate integral din venituri proprii, înființate pe lângă instituțiile publice, vor avea dreptul să acorde anual, în perioada 1 ianuarie 2020 – 31 decembrie 2025, vouchere de vacanță, în cuantum de 1.450 lei pentru un salariat, sau vouchere de vacanță valabile pentru utilizarea în extrasezon, în cuantum de 2.080 de lei, pentru un salariat, în funcție de opțiunea fiecăruia, anunță profit.ro.

Prin „extrasezon” se înțelege perioada aprilie – mai și perioada octombrie – noiembrie ale fiecărui an calendaristic. Voucherele de vacanță vor fi emise doar pe suport electronic, iar angajații pot primi în cursul unui an calendaristic o singură categorie de vouchere de vacantă, vouchere de vacanță cu utilizare pentru un an de zile sau vouchere de vacanță pentru utilizare în extrasezon, în funcție de opțiunea beneficiarului exprimată până la data de 1 noiembrie a fiecărui an pentru anul următor. Această opțiune nu poate fi schimbată în decursul anului.

Constituie infracțiuni și se pedepsesc cu închisoare de la 1 lună la 3 luni sau cu amendă următoarele fapte, dacă au fost de natură să conducă la realizarea unui profit material sau financiar: utilizarea de către beneficiari a voucherelor de vacanță pentru achiziționarea de servicii care nu fac obiectul turismului intern; acceptarea de către unitățile afiliate de vouchere de vacanță pentru achiziționarea de servicii care nu fac obiectul turismului intern.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.