Dental Alliance
August 10, 2022

Când și cum vor începe copiii școala? Sorin Câmpeanu, ministrul Educației, a dat răspunsul

Acoperisul1

AMF-Bruns

Complexul Tineretului Horia

Petrodan Construction

În una din emisiunile TV la care a apărut, ministrul Educației, Sorin Câmpeanu a spus că elevii vor începe școala, cu prezență fică, de la 13 septembrie. Desigur, formularea lasă de înțeles că această decizie se poate schimba, totuși.

”Avem în vedere o serie de măsuri care să facă sigure școlile din România pentru că este inacceptabilă continuarea pierderii prin acest sistem de învățământ online. Decizia la acest moment este 13 septembrie, școală cu prezență fizică pentru toți elevii.

Este nevoie de respectarea regulilor de protecție sanitară. Masca de protecție, această nouă tulpină nu îi mai ocolește pe cei tineri, mai apoi regulile de igienă respectate, aerisirea spațiilor de învățământ, distanțarea adecvată. Trebuie să ne asigurăm că facem tot ce se poate face pentru vaccinare. Avem aproape 30.000 de copiii cu vârsta între 12-15 ani (procent de 4%) vaccinați și aproape 145.000 de tineri cu vârsta între 16-19 ani. Avem profesori vaccinați în proporție de peste 60%, mai mult decât dublu față de media națională”, a spus ministrul Sorin Cîmpeanu.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.