Dental Alliance
April 20, 2024

Care sunt diferențele dintre dezinsecție, dezinfecție și deratizare?

0
Carmangeria La Cimpoeșu

YRY Residence

Restaurant Portofino

Go Padel Roman

Datorită faptului că au o sonoritate similară, termenii dezinsecție, dezinfecție și deratizare sunt foarte des confundați de către oameni, iar din acest motiv vom vedea la ce se referă fiecare termen, pentru a nu mai exista astfel de confuzii.

Datorită faptului că au o sonoritate similară, termenii dezinsecție, dezinfecție și deratizare sunt foarte des confundați de către oameni, iar din acest motiv vom vedea la ce se referă fiecare termen, pentru a nu mai exista astfel de confuzii.

firmă deratizare prestează și servicii de dezinfecție și dezinsecție. Deratizarea este procesul de eliminare a rozătoarelor cum ar fi șoarecii și șobolanii care ne invadează spațiile de locuit. De menționat este faptul că există două metode prin care rozătoarele pot fi eliminate. Specialiștii în servicii de deratizare pot acționa împotriva rozătoarelor cu ajutorul capcanelor în care vor fi prinse acestea, sau prin otrăvirea cu substanțe chimice.

În interiorul clădirilor se utilizează deratizarea cu ajutorul capcanelor, pentru a preveni intrarea în putrefacție a șobolanilor sau a șoarecilor în zonele greu accesibile. La exterior însă se folosesc stațiile de intoxicare care sunt alimentate cu raticid în vederea eliminării șobolanilor din zonă, dar și pentru a crea o barieră de protecție.

Dezinsecția în schimb este acțiunea efectuată cu scopul de a elimina insectele, iar în acest sens sunt utilizate soluțiile insecticide.

Dezinsecția poate fi efectuată atât pentru a elimina insectele zburătoare cum ar fi gândacii și furnicile, cât și pentru a elimina insectele zburătoare precum viespile, muștele, musculițele sau țânțarii printre altele, atât la interior cât și la exterior.  În funcție de insectele întâlnite la fața locului, specialiștii vor folosi metode specifice pentru eliminarea garantată a insectelor.

Dezinfecția este un procedeu care se efectuează cu scopul de a trata aerul și suprafețele împotriva virușilor, împotriva bacteriilor și a microorganismelor care pot fi responsabile de apariția unor infecții și boli grave. Dezinfecția este efectuată prin aplicarea unor soluții dezinfectante pe suprafețe sau prin nebulizarea soluțiilor dezinfectante în aer, sub forma unor particule fine de 50 de microni care vor intra în contact cu bacteriile și virușii, pe care îi vor ucide.

Dezinfecția se poate realiza utilizând substanțe mai mult sau mai puțin periculoase, în funcție de situație. O mare parte dintre substanțele dezinfectante sunt pe baza de clor și necesită curățarea suprafețelor după procesul de dezinfecție, cu o lavetă umedă.

Este foarte important de menționat faptul că procesul de dezinfecție este sigur și nu este dăunător pentru oameni și nici pentru animalele de companie.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.