Dental Alliance

Laurentiu Leoreanu

Lucian Micu

Care sunt proiectele care speră la finanțare prin bugetarea participativă

0
YRY Residence

Restaurant Portofino

Go Padel Roman

Coșuri de gunoi inteligente, un robot care să te ajute să reciclezi sau reamănajări de spații de joacă pentru copii, sunt câteva dintre proiectele depuse dezbaterii comisiei care va decide care dintre ele vor fi finanțate prin bugetarea participativă, la Roman. Vor fi implementate proiectele cu cel mai mare număr de voturi. Afișarea rezultatelor se va face la data de 30 mai 2023.

Proiecte înscrise la Bugetarea Participativă, ediția 2023
În cadrul procesului de bugetare participativă, în perioada 3 aprilie – 2 mai 2023, romașcanii au propus următoarele proiecte:
1. PUMP TRACK ROMAN – Domeniul în care se înscrie proiectul: amenajare de spații verzi și locuri de joacă.
2. ROBOTUL PETRICĂ TE AJUTĂ SĂ RECICLEZI UȘOR – Domeniul în care se înscrie proiectul: Smart City.
3. COȘURI DE GUNOI STRADALE INTELIGENTE – Domeniul în care se înscrie proiectul: Smart City.
4. REAMENAJARE LOC DE JOACĂ ÎN ZONA ION CREANGĂ/TUDOR VLADIMIRESCU – Domeniul în care se înscrie proiectul: amenajare de spații verzi și locuri de joacă.
5. PARC EDUCAȚIONAL RUTIER – Domeniul în care se înscrie proiectul: infrastructură socială, culturală, educațională, de
sănătate.

Conform calendarului, în perioada 3 mai – 9 mai 2023, comisia de evaluare constituită din specialiști ai Primăriei, a analizat proiectele transmise de cetățeni și a validat proiectele care  îndeplinesc condițiile menționate în Regulamentul privind bugetarea participativă la nivelul Municipiului Roman, aprobat prin HCL nr. 45 din 6.03.2023. Analiza proiectelor s-a realizat sub toate aspectele, respectiv tehnic, urbanistic și economic, evaluând impactul /viabilitatea/fezabilitatea acestora. Toate proiectele validate de către comisie au fost afişate la sectiunea de pe site dedicată campaniei (https://primariaroman.ro/2023-pentru-roman-bugetareaparticipativa/ ) şi supuse votului online al cetăţenilor, în perioada 10 mai, ora 12:00 – 25 mai, ora 12:00.
Vor fi implementate proiectele cu cel mai mare număr de voturi.

Lista proiectelor care vor fi implementate se va stabili în funcție de numărul de voturi, până la concurența sumei aprobate de 250.000 lei. Afișarea rezultatelor se va face la data de 30 mai 2023.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.