Dental Alliance
August 10, 2022

Ce este DHT blocker şi cum funcționează

Acoperisul1

AMF-Bruns

Complexul Tineretului Horia

Petrodan Construction

DHT este un produs metabolic al glandelor suprarenale, al testiculelor şi al foliculilor piloşi.  Compusul este sintetizat din testosteron, prin reacția chimică a enzimei 5-alfa reductaza.

 

Acordați timp blocatorului DHT

Dihidrotestosteronul este eliberat în organism încă din viaţa uterină, fiind responsabil de formarea caracterelor sexuale masculine. Acest produs este responsabil de aspectele androgenice la femei (voce groasă, par în exces pe corp, modificări de transformare şi stocare grăsimii), în anumite condiții este implicat în creșterea prostatei şi căderea părului. Practic, DHT-ul determină căderea excesivă a părului.

DHT blocker sau blocatorii de DHT sunt substanţe care împiedică producţia excesivă a dihidrotestosteronului minimizând astfel efectele neplăcute ale acestuia și în cazul de față vorbim despre micşorarea foliculilor piloşi ce deternimă căderea părului. Trebuie menţionat că substanţele DHT blocker nu funcționează în mod magic, însă au efecte vizibile pe termen lung.

Cum acţionează DHT blocker?

Practic, aceste substanțe influențează procesul de reducţie, minimizând cantitatea de dihidrotestosteron din organism, astfel că şi efectele neplăcute ale acestui produs sunt diminuate. Dacă vorbim de scalp şi păr, lucrurile sunt destul de simple, efectele blocanţilor DHT fiind detectate la nivelul foliculilor piloşi, care nu se mai îngustează, recăpătându-şi capacitatea funcționare. Firele de păr crescute în urma tratamentelor speciale sunt mai groase, mai rezistente şi mai elastice.

Trebuie menționat că tratamentele cu DHT blocker (Finasterida, Saw Palmetto), combinate cu cele cu minoxidil ( molecula vasodilatatoare) au eficiență ridicată atât în cazul bărbaţilor cât şi a femeilor, ajutând la combaterea alopeciei.

Minoxidil este un tratament vasodilatator local care grăbeşte ciclul de creştere a firelor de păr îmbunătățind circulaţia periferică la nivelul foliculilor piloşi.

Specialiştii atrag atenția că în primă fază de la iniţierea tratamentelor cu DHT blocker sau minoxidil se poate identifica o scădere accelerată a firelor de păr, dar că acest fenomen este unul normal.

Sursa de imagine: Shutterstock.com

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.