April 17, 2021

Ce se întâmplă cu ratele de la 1 ianuarie 2021

Ne apropiem cu paşi repezi de finalul anului şi implicit şi de expirarea facilităţilor oferite de Guvern în ceea ce priveşte amânarea ratelor, taxelor şi impozitelor.

 

  • 560 de mii de români și-au amânat ratele bancare
  • Companiile au amânat rate şi impozite în valoare de peste 60 de miliarde de lei

Până acum atât persoanele fizice, cât şi firmele au fost ţinute pe linia de plutire de aceste măsuri luate de stat la începutul pandemiei. Din 2021 însă toate plăţile trebuie reluate. Câţi oameni au cerut amânarea ratelor şi ce urmează după 1 ianuarie.

În vreme ce autoritățile spun că anul 2021 va fi anul relansării economice, specialiștii atrag atenția că de anul viitor vom resimți cu adevărat efectele crizei. Și asta pentru că la finalul acestei luni expiră toate facilitățile guvernului.

Până acum persoanele fizice, dar și companiile au fost ținute pe linia de plutire de măsurile luate de stat – amânarea la plată a ratelor, amânarea la plată a taxelor si impozitelor. După 1 ianuarie acestea vor trebui rambursate. Intrebarea este: vor avea de unde?!

Experții atrag atenția că reluarea plăţii va fi un semi-şoc pentru firme şi populaţie. Și asta pentru că, în cazul creditelor, vor avea plătit din spate dobânzi și comisioane. Deci o rată mai mare. În plus, dacă și-au amânat la plata și impozitele și taxele, vor trebui să le ramburseze și pe acestea.

ȘtiiCă?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.