September 19, 2021

CNSU: Nunțile și botezurile se pot ține până la ora 2 noaptea. Program prelungit pentru restaurante, la evenimente private

nunta

Guvernul a aprobat modificarea regulilor din starea de alertă, astfel încât să fie permisă organizarea nunților și a botezurilor până la ora 2 noaptea. Programul restaurantelor se prelungește astfel cu două ore, însă doar în cazul în care în aceste locații sunt organizate evenimente private.

HOTĂRÂRE CNSU nr. 36 din 03.06.2021

 

privind propunerea adoptării unor măsuri de relaxare în contextul evoluției pandemiei de COVID-19 precum și modificarea și completarea Hotărârii Comitetului Național pentru Situații de Urgență nr. 28 din 14.05.2021

Se propune ca activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, organizată în cadrul evenimentelor private (nunți și botezuri), să fie permisă până la ora 2.00.

Hotărârea nr. 28 din 14.05.2021 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, cu modificările și completările ulterioare prin hotărârile Comitetului Național pentru Situații nr. 32 și 35, se modifică și se completează astfel:

La art. 3 alin. (2) se abrogă lit. e).

La art. 3 alin. (2) după litera s) se introduc două noi litere t) și u), cu următorul cuprins:

  • lucrătorii transfrontalieri care intră în România din Ungaria, Bulgaria, Serbia, Ucraina sau Republica Moldova;
  • elevii/studenţii, cetăţeni români sau cetățeni cu domiciliul sau reşedinţa în afara României, care frecventează cursurile unor instituții de învățământ din România, fac naveta zilnic către acestea și prezintă documente doveditoare, sau care au de susţinut examene de admitere ori pentru finalizarea studiilor sau care încep studiile în unităţi/instituţii de învăţământ de pe teritoriul ţării ori se deplasează pentru activităţi legate de începerea, organizarea, frecventarea sau finalizarea studiilor, precum și însoțitorii acestora în situația în care sunt minori.

ȘtiiCă?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.