January 22, 2022

CNSU: studenții și polițiștii nu stau în carantină la revenirea în țară

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a stabilit că studenții și polițiștii care revin în țară nu stau în carantină. Modificările privitoare la aplicarea carantinei asupra persoanelor care sosesc în România au fost stabilite vineri și se aplică până pe 8 ianuarie, anul viitor.

Modificările vizează introducerea testului RT-PCR pentru exceptarea de la măsura carantinei a elevilor/studenților, cetățenilor români sau cetățenilor cu domiciliul sau reședința în afara României care au de susținut examene de admitere ori pentru finalizarea studiilor sau care încep studiile în unități/instituții de învățământ de pe teritoriul țării ori se deplasează pentru activități legate de începerea, organizarea, frecventarea sau finalizarea studiilor, precum și însoțitorii acestora în situația în care sunt minori.

De asemenea, exceptarea de la măsura carantinei se face și în cazul angajaților sistemului național de apărare, ordine publică şi securitate națională care se întorc în România de la activități desfășurate în interes profesional în afara țării dacă sunt vaccinați ori au trecut prin boală.

CNSU a actualizat și lista țărilor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat. Astfel, în zona roșie au intrat Finlanda și Liban, iar în zona galbenă au ajuns Armenia, Dominica, Maldive și Singapore, din zona roșie, în urma scăderii incidenței. În zona verde au intrat România, Chile și Noua Caledonie, a mai stabilit CNSU.

ȘtiiCă?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.