Dental Alliance

June 21, 2024

Cod PORTOCALIU de furtuni în Neamț

0
YRY Residence

Go Padel Roman

Administrația Națională de Meteorologie a emis, duminică dimineață o atenționare cod portocaliu și cod galben de furtuni în aproape toată țara. De asemenea, duminică, 30 iulie 2023, pentru zonele joase din Oltenia, Muntenia și sudul Moldovei, este valabilă o informare meteo de disconfort termic și caniculă. Temperaturile se vor situa între 32 și 36 de grade.

COD GALBEN

Potrivit meteorologilor, în intervalul de valabilitate 30 iulie, ora 12:00 – 31 iulie, ora 10:00, în Banat, Crișana și Transilvania, iar spre seară și noaptea mai ales în Oltenia și Moldova va fi instabilitate atmosferică ce se va manifesta prin perioade cu intensificări de scurtă durată ale vântului, rafale în general de 60…70 km/h, vijelii, averse torențiale, descărcări electrice și izolat grindină.

Cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat 30…40 l/mp.

Astfel de fenomene vor fi și în celelalte regiuni, dar pe arii mai restrânse.

Luni, 31 iulie, instabilitatea atmosferică va fi accentuată în jumătatea estică, iar vântul va avea intensificări în extremitatea de sud-vest a țării.

harta 30 iulie 2023

COD PORTOCALIU

De asemenea, în intervalul de valabilitate 30 iulie, ora 12:00 – 31 iulie, ora 10:00, local în zonele montane, în vestul Transilvaniei și în nord-vestul Moldovei, vor fi perioade cu averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului (rafale de peste 80 km/h), vijelii și grindină.

În intervale scurte de timp (1-3 ore) sau prin acumulare, cantitățile de apă vor fi de 30…40 l/mp și izolat de peste 50…60 l/mp.

Totodată, potrivit ANM, duminică, 30 iulie 2023, în regiunile sudice și local în cele vestice și estice disconfortul termic va fi ridicat, indicele
temperatură-umezeală (ITU) urmând să atingă și să depășească pragul critic de 80 de unități, iar în zonele joase din Oltenia, Muntenia și sudul Moldovei va fi caniculă.

Temperaturile maxime se vor încadra între 32 și 36 de grade.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.