Dental Alliance
October 1, 2023

Cod ROȘU, portocaliu și galben de CANICULĂ pentru marți și miercuri, 25, 26 iulie

0
YRY Residence

Restaurant Portofino

Administrația Națională de Metreorologie a emis noi avertizări de vreme extremă pentru următoarele trei zile. Pe de o parte, sunt anunțate furtuni în zone din 10 județe, în timp ce valul de căldură se extinde în restul țării, fiind emise avertizări meteo cod roșu, portocaliu și galben de caniculă. Avertizările sunt în vigoare până miercuri, 26 iulie.

Avertizare meteo Cod galben de furtuni

Potrivit ANM, în intervalul 24 iulie, ora 22:00 – 25 iulie, ora 10:00, local în vestul, nord-vestul și centrul țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului (rafale în general de 55…70 km/h și izolat peste 80 km/h), vijelii, averse ce vor avea și caracter
torențial.

În intervale foarte scurte de timp cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat peste 30…40 l/mp) și grindină.

Instabilitatea atmosferică va fi pronunțată începând cu a doua parte a zilei de marți (25 iulie) în vestul, nordul, centrul și nord-estul teritoriului, iar miercuri seara și în noaptea de miercuri spre joi (26/27 iulie) în special în sud și est.

Avertizare meteo cod galben de caniculă

De asemenea, pentru luni, 24 iulie, este în vigoare o avertizare meteo cod galben de caniculă și disconfort termic ridicat

Luni, 24 iulie, valul de căldură se va extinde în vestul, sudul și parțial estul țării.

Va fi caniculă, disconfortul termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Temperaturile maxime se vor încadra în general între 34 și 37 de grade, iar cele minime se vor situa între 18 și 23 de grade.

Avertizare meteo: Cod ROȘU, portocaliu și galben de CANICULĂ pentru marți, 25 iulie

ANM anunță că marți, 25 iulie, valul de căldură și canicula se vor extinde în toată țara.

harta meteo canicula1

În Maramureș, Transilvania, nordul Crișanei și al Moldovei și pe litoral disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 37 de grade, iar cele minime se vor încadra între 17 și 22 de grade

COD PORTOCALIU

În sudul Crișanei, Banat, Oltenia, Muntenia, în jumătatea sudică a Moldovei și în vestul Dobrogei se vor înregistra temperaturi maxime în general de 37…39 de grade, iar minimele se vor situa între 19 și 24 de grade, astfel că disconfortul termic va fi accentuat. Indicele temperaturăumezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

COD ROȘU

În județele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Călărași și în municipiul București se vor înregistra temperaturi maxime extreme de 40…42 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

Avertizări cod ROȘU, portocaliu și galben pentru miercuri, 26 iulie

Miercuri, 26 iulie, valul de căldură și canicula vor persista în jumătatea de sud-est a țării.

harta meteo canicula2

harta meteo canicula2

În nordul Olteniei și al Moldovei, sudul și estul Transilvaniei și pe litoral disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 37 de grade.

În sudul Olteniei, nordul Munteniei, nord-vestul Dobrogei și în centrul și sud-vestul Moldovei se vor înregistra temperaturi maxime în general de 37…39 de grade, astfel că disconfortul termic va fi accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

În județele Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Călărași, Ialomița, Brăila, Galați, vestul județului Constanța și în municipiul București se vor înregistra temperaturi maxime extreme de 40…42 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

Urmăriți-ne pe Google News

Ca orice instituție media locală, și Roman24.ro supraviețuiește pe baza reclamelor afișate pe site, sau a contractelor publicitare. Alege să susții activitatea Roman24 printr-o donație folosind butonul de mai jos

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap