Dental Alliance

COD RUTIER 2022. Se modifică viteza legală, pe drumurile expres se merge ca pe autostradă

0
YRY Residence

Parlamentul a votat proiectul USR prin care viteza de circulaţie pe drumurile expres va fi de 120 km/h. Drulă: Adoptarea legii a venit fix la timp pentru că, săptămâna viitoare vor fi daţi în circulaţie primii kilometri de drum expres din România.

COD RUTIER 2022. Liderul USR Cătălin Drulă a scris, miercuri, pe Facebook, că la iniţiativa USR, viteza de circulaţie pe drumurile expres va fi de 120 km/h, în Camera Deputaţilor fiind adoptată astăzi proiectul de lege care merge la promulgare. Drulă spune că adoptarea legii a venit fix la timp pentru că, săptămâna viitoare, vor fi daţi în circulaţie primii kilometri de drum expres din România, un lot de 18 km din DEx12 Craiova – Piteşti, ce reprezintă varianta de ocolire a oraşului Balş.

”Veste extraordinară pentru infrastructura din România: la iniţiativa USR, viteza de circulaţie pe drumurile expres va fi de 120 km/h În Camera Deputaţilor a fost adoptată astăzi legea iniţiată de mine, alături de colegul meu din USR, deputatul Lazăr Ion Marian, conform căreia viteza maximă de circulaţie pe drumurile expres din România va fi de 120 km/h (faţă de 100 km/h, în prezent)”, a scris Drulă.

COD RUTIER 2022. El arată că adoptarea legii a venit fix la timp pentru că, săptămâna viitoare, vor fi daţi în circulaţie primii kilometri de drum expres din România. E vorba de un lot de 18km din DEx12 Craiova – Piteşti, ce reprezintă varianta de ocolire a oraşului Balş.

 

”Deşi e o mică întârziere pe acest Tronson 2 – calendarul discutat de mine anul trecut prevedea deschiderea întregului tronson de 40km Balş – Slatina până în Paşte – deschiderea chiar şi parţială este o gură de oxigen pentru traficul din zonă. Mă bucur că, prin ridicarea limitei de viteză pe drumurile expres, DEx12 nu va deveni o capcană de amenzi. Diferenţele de construcţie dintre un drum expres şi o autostradă sunt minore, iar viteza de proiectare a unui DX este chiar 120 km/h. Ambele au 4 benzi de circulaţie, sensuri separate fizic cu parapete, garduri de protecţie şi noduri denivelate”, spune deputatul USR.

COD RUTIER 2022. Cătălin Drulă menţionează că ”legea merge la promulgare de către preşedinte, iar acest ultim pas trebuie făcut fără întârziere, aşa încât să se întâmple înaintea inaugurării DEx12 de săptămâna viitoare”.

Urmăriți-ne pe Google News

Ca orice instituție media locală, și Roman24.ro supraviețuiește pe baza reclamelor afișate pe site, sau a contractelor publicitare. Alege să susții activitatea Roman24 printr-o donație folosind butonul de mai jos

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap