Dental Alliance
April 19, 2024

Codul roșu de viscol și ninsoare care s-a abătut asupra Moldovei, din nefericire, a plasat municipiul Roman în centrul zonei de intervenție.

0
Carmangeria La Cimpoeșu

YRY Residence

Restaurant Portofino

Go Padel Roman

Chiar dacă, inclusiv pe raza municipiului nostru ne confruntăm cu situații dificile, am intervenit și în sprijinirea acțiunilor de pe ruta E85. Blocajul creat între județele Bacău și Iași/Suceava, cumulat cu viscolul accentuat, ne-a făcut să alocăm resursele de care dispunem pentru sprijinirea celor care au fost blocați în trafic și aflați în situație de risc.
Aseara, am convocat Comitetul Local pentru Situații de Urgență și am stabilit planul de intervenție.
În urma acțiunilor întreprinse, până la această oră, peste 170 de persoane, dintre care foarte mulți sunt copii, au primit ajutor și adăpost pe raza municipiului Roman. Transferul acestor persoane a început din seara zilei de 5 aprilie și a continuat pe tot parcursul nopții.
Până în acest moment, pe locații, situația persoanelor adăpostite se prezintă astfel:
📍C.T. „Petru Poni” (37 de copii)
📍 C.T. „Danubiana”(35 de copii)
📍Căminul Garnizoanei Roman (33 de copii și 4 adulți)
📍Seminarul Franciscan (39 de persoane)
📍 C.T. „Miron Costin” (17 persoane)
📍 LPS Roman (6 persoane)
📍 Liceul „Ep. Melchisedec” (2 persoane)
Asigurăm bunurile de strictă necesitate, alimente și apă pentru persoanele evacuate din zona de risc, concentrându-ne atenția, în continuare, asupra sprijinirii acțiunilor de pe ruta E85, dar și asupra axelor de trafic intens din municipiul Roman, vremea nefavorabilă îngreunând intervențiile noastre.
Totodată, doresc să le mulțumesc tuturor colegilor implicați, pentru efortul depus, reprezentanții SVSU Roman fiind din nou în prima linie. În numele tuturor celor afectați de această vreme îngrozitoare, vă mulțumesc!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.