Dental Alliance
March 29, 2024

COLCĂIE GÂNDACII PE HOLURILE DISPENSARULUI

Carmangeria La Cimpoeșu

YRY Residence

Restaurant Portofino

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/jtL01kEvU9s" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
<script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js"></script><!-- [et_pb_line_break_holder] --><!-- Single post - 1 (roman24.ro) --><!-- [et_pb_line_break_holder] --><ins class="adsbygoogle"<!-- [et_pb_line_break_holder] --> style="display:block"<!-- [et_pb_line_break_holder] --> data-ad-client="ca-pub-2240728925974340"<!-- [et_pb_line_break_holder] --> data-ad-slot="7161757970"<!-- [et_pb_line_break_holder] --> data-ad-format="auto"></ins><!-- [et_pb_line_break_holder] --><script><!-- [et_pb_line_break_holder] -->(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});<!-- [et_pb_line_break_holder] --></script>

Un telespectator al postului roman24 ne-a trimis o fotografie, prin care ne sesiza faptul că, în plină zi, printre picioarele pacienților mânați de probleme de sănătate la diverse cabinete din policlinică, mișună gândacii. Contactată  telefonic, medicul epidemiolog al Spitalului Minicipal de Urgență ne-a explicat cum se pune problema într-un spațiu în care sunt mai mulți properietari: cabinete comodate, sediul DSP și cabinete ale Spitalului. Dacă fiecare medic are grijă de igiena din propriului cabinet, de cea pe holuri, adică spații comune, nu prea are grijă nimeni. Medicul epidemiolog al Spitalului Municipal a fost sesizat de redactorul roman24 cu privire la situația infestării cu gândaci din spațiile comune ale Policlinicii și va acționa în conformitate cu procedurile de rigoare, respectiv planificarea unei dezinsecții generale în Policlinică, la sfârșitul săptămânii, atunci când cabinetele nu au program cu publicul.

Reamintim faptul că, deși aflată în buricul târgului, clădirea Dispensarului Policlinic reprezintă o problemă tergiversată de ani de zile, motiv pentru care clădirea se degradează pe zi ce trece, arătând ca după bombardament. De câțiva ani de zile, municipalitatea ne tot  duce cu vorba în ceea ce privește reabilitarea Dispensarului Policlinic, susținând  că a comandat un studiu de prefezabilitate, care să evidențieze necesitatea și costurile unor reparații capitale la o clădire cu statut incert și cu proprietari diverși: medici care și-au cumpărat spațiile în care funcționează cabinetele comodate, câteva spațiii în proprietatea Spitalului și spații ale Direcției de Sănătate Publică. Clădirea construită în urmă cu vreo 50 de ani n-a suferit niciodată reparații capitale, iar exteriorul acesteia arată ca după bombardament.

Poate numai presiunile publice vor determina municipalitatae să ”ia taurul de coarne” și să găsească  soluții financiare, pentru o lucrare de maximă urgență, într-un oraș care se declară european. Dealtfel, de la 1 ianuarie 2018, va intra în vigoare și ”taxa pe ruină” și se va vedea cum va rezolva Primăria problemele propriilor imobile aflate în stare avansată de degradare: Policlinică, Dispensarul ”Medirom”, sediile centrelor de permanență din Bogdan Dragoș și Anton Pann, Casa Celibidache, sau Cinematograful Unirea.