March 6, 2021

(Comunicat) De vineri, 6 noiembrie, și până astăzi, 9 noiembrie, 13 persoane confirmate ca fiind infectate cu noul coronavirus au decedat la SJU Piatra Neamț

Reprezentanții Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț vă aduc la cunoștință situația la zi a pacienților care sunt internați în unitatea medicală. Astfel, luni, 9 noiembrie, din totalul de 883 de paturi, 490 sunt în prezent ocupate. Spitalele care se ocupă exclusiv de tratarea pacienților confirmați a fi infectați cu COVID-19 pot utiliza doar o parte din paturile aprobate de Minister.
Mai exact, o persoană suspectă și care așteaptă rezultatul testului este internată singură într-un salon. De asemenea, în cazul pacienților confirmați a fi infectați cu noul coronavirus, aceștia sunt internați în saloane, doar pe o parte din numărul paturilor disponibile, pentru a putea asigura un climat care să nu permită răspândirea virusului. În aceste condiții, Spitalul Județean de Urgență se apropie, de la o oră la alta, de atingerea capacității maxime.
În ceea ce privește cazurile de infectare cu noul coronavirus – COVID 19, luni, 9 noiembrie, în Spitalul Județean de Urgență sunt internate 411 persoane confirmate, iar 55 sunt suspecte și așteaptă rezultatul testelor. Din totalul persoanelor confirmate, trei prezintă forme ușoare ale bolii, 396 au o formă medie, iar în secția ATI sunt internați 12 pacienți pozitivi si 4 pacienți suspecți, din care șase sunt ventilați mecanic. De vineri, 6 noiembrie, și până astăzi, 9 noiembrie, 13 persoane confirmate ca fiind infectate cu noul coronavirus au decedat.

ȘtiiCă?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.