Mon. Dec 17th, 2018

CONCURENȚĂ PENTRU POSTUL DE DIRECTOR AL CSM

Pe site-ul Primăriei Roman a fost afișat rezultatul selecției de dosare, în vederea ocupării postului de director al Clubului Sportiv Municipal Roman, încheiată miercuri, 6 septembrie. Au fost admiși doi candidați, respectiv Constantin Cudalb și Florin Ionuț Grumezescu. Proba scrisă a concursului se va desfășura în 11 septembrie 2017, la ora 10, la sediul Clubului Sportiv  din Primărie, iar interviul va avea loc în data de 13 septembrie în același loc.

Purtătorul de cuvânt al CSM, Elena Balan, a putut doar declara: ”Ambii candidați au îndeplinit condițiile impuse de lege, pentru a se înscrie la acest concurs. Date din dosar nu vă putem da, pentru că sunt cu caracter personal”, a precizat Elena Balan.

Cerințele principale ale postului sunt legate, în primul rând, de obligativitatea de a fi absolvit studii superioare, cu diplomă de licență în domeniul economic, tehnic, sportiv, administrativ. O altă condiție este aceea ca cel care candidează să aibă o vechime de minim 10 ani și o experiență în managementul sportiv de minim 5 ani. Candidatul trebuie, de asemeni să aibă cunoștințe de operare PC.

Vor fi testate cunoștințele candidaților legate de Legea administrației publice locale, Legea finanțelor publice locale, Normele metodologice, precum ordonanțarea cheltuielilor instituțiilor publice, Codul Muncii, Legea educației fizice și sportului, Codul de conduită al personalului contractual din autoritățile și instituțiile publice, Codul intern/management al entităților publice  și Legea securității și sănătății în muncă.

Constantin Cudalb a îndeplinit, timp de două mandate, funcția de consilier personal și ofițer de presă al Primăriei Roman, în timpul mandatului ex-primarului   Laurențiu Leoreanu. Absolvent al Facultății de Științe Juridice, Constantin Cudalb a lucrat ca jurnalist la un post local de televiziune. În acest timp a urmat studii post-universitare la Centrul de Studii  Europene și Dezvoltare Regională Iași, promovând examenul de master în această vară. În 2008 a obținut și un master în Drept European. După câștigarea alegerilor parlamentare de către Laurențiu Leoreanu, Constantin Cudalb a trecut pe funcția de inspector superior la Direcția de  Evidență Informatizată a Persoanei.

Despre cel de al doilea candidat, Florin Ionuț Grumezescu, am reușit să aflăm doar faptul că are 41 de ani și că este absolvent al Facultății de Educație Fizică și Sport. Acesta, conform unor declarații neoficiale, a predat câțiva ani la Liceul cu Program Sportiv după care s-a retras în mediul privat. (Flora ORDEAN)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.