Dental Alliance
March 5, 2024

Concursul Județean “Tradiții mușatine” revine la Roman: Colinde, tradiții și obiceiuri de iarnă, la a III-a ediție

0
Carmangeria La Cimpoeșu

YRY Residence

Restaurant Portofino

Casa Căpraru

Clubul Copiilor din Roman, în colaborare cu Primăria municipiului Roman și Arhiepiscopia Romanului și Bacăului – Protopopiatul Roman, anunță organizarea celei de-a III-a ediții a Concursului Județean de colinde, tradiții și obiceiuri de iarnă “Tradiții mușatine”. Evenimentul va avea loc pe data de 15 decembrie 2023, începând cu ora 14.00, în Sala “Nicolae Manolescu Strunga” din cadrul Primăriei municipiului Roman.

Aflat în oferta educațională Județeană a Activităților Educative Neamț 2023, la poziția 34, concursul este un prilej de a aduce în prim-plan frumusețea și autenticitatea tradițiilor specifice zonei mușatine în perioada sărbătorilor de iarnă.

Pentru a participa, doritorii trebuie să se înscrie până la data de 14 decembrie 2023, ora 17.00. Un aspect important de menționat este că participarea la concurs este complet gratuită, oferind astfel șansă tuturor celor interesați să împărtășească bucuria sărbătorilor de iarnă prin intermediul colindelor și obiceiurilor tradiționale.

Un element care adaugă un plus de valoare evenimentului este generozitatea Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului – Protopopiatul Roman, care va oferi cadouri tuturor participanților, precum și premii pentru locurile I, II și III la ambele secțiuni ale concursului.

De asemenea, la finalul concursului, elevii de la Liceul Teologic “Episcop Melchisedec” Roman vor susține un concert de colinde, aducând astfel o notă specială și emoționantă încheierii acestui eveniment dedicat tradițiilor mușatine.

Organizatorii încurajează participarea activă a comunității locale și a celor pasionați de tradițiile autentice, oferind o oportunitate de a păstra și promova valorile culturale transmise de la o generație la alta.

Evenimentul se anunță a fi nu doar o competiție, ci și o sărbătoare a tradițiilor, în care participanții vor avea ocazia să împărtășească bucuria sărbătorilor de iarnă și să celebreze împreună bogăția culturală a zonei mușatine.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.