Începând cu data de 4 iulie 2017, primarul Lucian Micu a semnat dispoziţia de numire în funcţia de consilier personal pe probleme tehnice a lui Dan Friesenhahn, ca urmare a încetării contractului de city manager de la nivelul Primăriei municipiului Roman, se arata pe pagina Primariei Roman.  Contractul administratorului public este, la fel ca în cazul consilierului personal, valabil pe durata mandatului primarului. Numirea în echipa managerială de la nivelul administraţiei publice locale a unui consilier personal pe probleme tehnice este o soluţie pentru a asigura calitatea lucrărilor care se execută în oraş.

Dan Friesenhahn (foto) este născut în 1956 şi a absolvit, în 1985, Facultatea de Construcţii din cadrul Politehnicii Iaşi, cu diplomă de inginer în construcţii.

A fost inspector de specialitate în Inspecţia de Stat în Construcţii (I.S.C.), director tehnic la Romconstruct şi director al Somaco Bucureşti – sucursala Roman. Este autorizat I.S.C. ca diriginte de şantier pentru construcţii civile şi industriale, lucrări edilitare de alimentări cu apă şi de canalizare şi consolidări construcţii. Dan Friesenhahn deţine autorizaţie din partea Ministerului Dezvoltării Regionale, Administratiei Publice şi Fondurilor Europene în domeniul construcţiilor civile şi industriale.