March 4, 2021

Continuă seria poveștilor cu experiențe neplăcute în unitățile medicale din Roman. Au fost urcați în ambulanță patru, ca oile!

Din ce în ce mai multe experiențe neplăcute legate de sistemul medical din Roman apar în mediul online

Cun toate că, după conferința de presă susținută la sediul primăriei Roman, atât primarul – Leonard Achiriloaei, cât și reprezentanții Spitalului Municipal de Urgență Roman au încercat să ”spele” puțin imaginea proastă pe care a dobândit-o această unitate medicală în ultima perioadă, continuă să apară în spațiul public – pe rețele de socializare – plângeri ale pacienților care au avut contact cu personalul medical de la Roman.

Astăzi, într-un mesaj trimis paginii de facebook roman24online, una dintre aceste persoane ne-a povestit problemele pe care le-a întâmpinat, chiar zilele trecute, la Roman. Redăm mesajul întocmai cum l-am primit.

Au fost urcați în ambulanță patru, ca oile!

Azi sunt de-a dreptul revoltata si pornita pe un sistem incompetent!!!!! Si stiti cine face tara asta asa incompetenta???? Noi…Noi romanii!!!!! Sa incep povestea!!! Mama mea, bolnava depresiv puternic de cand pandemia a inceput… dupa esecuri… medicatie care nu functioneaza… doctorita cu care colaboram de mult propune internarea… acceptam, cu 1 milion de retineri, din cauza situatiei cu Covidul. Joi ajunge la Roman, la pshiatrie… pt internare… inaintea ei sunt tratati 4 oameni fara adapost, cu covid… nu sunt izolati… doctorul de tura Tubucanu pleaca la ora 15, linistit acasa, uitand de altii care asteapta… la 19 seara, mama e internata…

A doua zi dupa pranz vine vestea cea mare… pozitiva… nu putem crede… desi bolnava cronica nu are sintome… Un nesintit de infirmier vine, tipand la mama, sa se imbrace ca pleaca la Piatra… un nesimtit care nu stie ca e la locul de munca si trebuie sa se comporte cu compasiune cu oamenii bolnavi. Tatal meu si noi, copii din strainatate, refuzam internarea la spital. Dar protocolul zice ca trebuie sa merga la Piatra.

Sunt urcati in ambulanta 4 oameni ca oile…inadmisibil !!! Oameni aia puteau avea forme difetite de virus sau poate nimic… dupa cum se fac testele… Pentru cativa litri de motorina se joaca cu viata a 4 oameni si a familiior lor!!! O rusine!!! La Piatra ajunsa nemancata si fara medicamentele de inima, diabet, tiroida si psihica… Plimbata ca o carpa… fara drepturi… eu ma intreb: oamenii din sistemul medical stiu de drepturile pacientului????

La Piatra ajunsa, totul a durat ore intregi, in continuare fara… apa… mancare si medicamente… in timp ce tatal meu in masina si dupa toti cei din sistemul medical reprosindu-le toate greselile infinite… Un om care cunoste dreptule omului si a ajutat multi in orasul nostru… care a pus pe primul plan ajutorul altora mai mult, cateodata, a familiei… un fost sindicalist dedicat pt dreptate… ma intreb de ce nu putem sa fim si noi altii asa. Sa inchei povestea: abia la ora 1 noaptea parintii mei s-au intors la domiciliu, pentru izolare, si ma rog sa le fie bine. S-au intors intr-o ambulanta, pe care tatal meu i-a obligat inainte sa o desinfecteze, de fata cu el. Si asta doar ca e dreptul bolnavului, al nostru tuturor!!!! – Ciobanu Lacramioara

Toate acestea s-au întâmplat, după spusele semnatarei, săptămâna trecută, joi și vineri. Desigur, cazul acest nu este singular, de câțiva ani apărând în mediul online destule persoane care au povestit, în linii mari, situații asemănătoare. Însă, ca de fiecare dată, așa cum s-a discutat – destul de aprins – și în conferința de presă, vedeți că nu actul medical în sine este luat în discuție, ci lipsa de empatie a personalului medical. Concluzia este, totuși, clară: foștii, sau actualii pacienți, au început să prindă curaj în a-și povesti experiențele legate de instituțiile cu care au intrat în contact și, desigur, personal mă aștept la ”efectul bulgărelui de zăpadă”, care se va face din ce în ce mai mare, pe măsură ce aceste experiențe vor apărea în mediul online.

ȘtiiCă?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.