Miercuri, 28 iunie, în jurul orelor 11,30-12,00 primarul comunei Văleni, Gheorghe Murariu, a fost anunțat de șeful postului comunal de Poliție despre faptul că, la Moreni, trei copii lăsați singuri de bunică acasă, au fost atacați de cîinele familiei, un pitbul. Unul din copiii, în vîrstă de 5 ani a fost mușcat de animalul furios, care i-a produs răni  la cap.

 

În jurul prînzului  am fost anunțat de șeful de post despre un incident grav petrecut în satul Moreni, unde un copil cam de 5 ani a fost mușcat de către pitbulul familiei. Ne-am deplasat de urgență la fața locului și am găsit copilul cu o rană la mînă și la cap. În zonă aveam o echipă de asfaltatori pe care i-am rugat să ne ajute să îndepărtăm animalul furios. Cu ajutorul unor lopeți și tîrnăcoape s-a reușit îndepărtarea cîinelui extrem de agitat, probabil de căldura de afară. Am anunțat imediat și salvarea care a venit cît de repede s-a putut și a transportat copilul rănit la Spitalul din Roman.

Între timp am aflat de faptul că bunica în grija căreia se aflau cei trei copii ai familiei era la Roman. Copiii care erau singuri acasă au vîrste de 5 ani (victima), ceilați de 10 și 11 ani și erau foarte speriați. Am luat imediat măsura de a-i duce la un vecin, cel rănit fiind transportat de ambulanță la Spitalul din Roman.

Gheorghe Murariu

primarul comunei

Conducerea Spitalului Municipal de Urgență confirmă aducerea copilului mușcat de cîine la Roman, unde i s-au acordat îngrijirile necesare.

După cum se știe pitbulii fac parte din top 10 cele mai periculoase rase de cîini din lume, fiind folosiți ca și cîini de luptă. În general aceștia nu sînt agresivi cu stăpînii lor, probabil însă că din cauza căldurii cîinele a fost iritat de către vreun gest al copiilor. Se pare că  în ultima vreme, din snobism, foarte mulți oameni aleg să crească pe lîngă case o asemenea rasă de cîini. În cazul acesta însă s-ar putea ca familia să crească un cîine  atît de agresiv din cauza faptului că este comuna cu cei mai mulți țigani, care trăiesc doar din ajutoare sociale și furtișaguri. ( Flora ORDEAN)

În cursul zilei de ieri, în jurul prînzului, la Spitalul nostru a fost adusă cu ambulanța o fetiță de 4 ani, din satul Moreni, comuna Văleni. Copilul prezenta plăgi mușcate în zona scalpului. A fost imediar consultată de medicii din CPU și de către medicul de chirurgie ortopedică infantilă. S-a practicat toaletarea plăgilor și s-a administrat vaccinul antitetanos.

Ulterior copilul a fost redirecționat către Secția de boli infecțioase, în vederea stabilirii schemei ulterioare de tratament cu vaccin antirabic. Copilul se află acum în stare stabilă și nu a necesitat  transferul  la vreo clinică de chirurgie plastică și reparatorie.

dr. Oana Onu

director medical al SMUR

După cum se știe, pitbulii fac parte din top 10 cele mai periculoase rase de cîini din lume, fiind folosiți ca și cîini de luptă. În general aceștia nu sînt agresivi cu stăpînii lor, probabil însă că din cauza căldurii cîinele a fost iritat de către vreun gest al copiilor.

Se pare că  în ultima vreme, din snobism, foarte mulți oameni aleg să crească pe lîngă case o asemenea rasă de cîini. În cazul acesta însă s-ar putea ca familia să crească un cîine atît de agresiv din cauza faptului că este comuna cu cei mai mulți rromi, care trăiesc doar din ajutoare sociale și furtișaguri.