Dental Alliance
April 20, 2024

CRIMĂ ÎN SATUL OLIMPIC – declarații

0
Carmangeria La Cimpoeșu

YRY Residence

Restaurant Portofino

Go Padel Roman

Iată că Satul Olimpic, populat așa cum se știe cu o faună infracțională de pomină, a fost din nou teatrul unui ”război” cu furci și topoare, în care țiganii dezlănțuiți s-au măcelărit între ei, în sera zilei de 27 august. Presa consemnează faptul că, după declanșarea conflictului cele două patrule ale Poliției Naționale chemate să facă ordine au apelat la trupele speciale  pentru a opri conflictul care s-a soldat, până la urmă cu un mort și un rănit foarte grav.

Agresorul, un interlop temut în zonă, pe numele său, Vasile Lefter, în vârstă de 38 de ani, pe fondul unei altercații anterioare cu un alt țigan cunoscut sub porecla de Capmare, au reluat scandalul. Ambulanța a adus la Spitalul din Roman doi răniți în stare foarte gravă, unul decedând.

La Centrul de Primire Urgențe au fost aduși în urma altercației din strada Fabricii doi răniți: un pacient de sex masculin de 25 de ani, care a fost adus de ambulanța cu medic, în cursul serii de 27 august, la ora 21,30 în stop cardio-respirator, cu manevrele de resuscitare efectuate încă din timpul transportului. Odată ajuns în CPU, s-au continuat manevrele de resuscitare dar, din păcate, pacientul nu și-a reluat funcțiile vitale și medicii au declarat decesul. De altfel, doctorii au evidențiat o plagă înjunghiată periombilicală, adică o plagă abdominală.

Cel de al doilea pacient, în vîrstă de 21 de ani, tot de sex masculin, prezenta o plagă înjunghiată la nivelul antebrațului stîng. Constatându-se faptul că depășea posibilitățile terapeutice ale spitalului nostru, s-a luat decizia redirecționării sale către Clinica de chirurgie plastică și reparatorie Iași. Pacientul era în stare stabilă, în momentul în care a fost trimis la Iași. Putem însă evidenția că și aparținătorii, prezenți în număr foarte mare la Spital, au avut un comportament destul de civilizat. Nu s-au înregistrat altercații și nici agresiuni față de personalul medical din Centru de Primire Urgențe”, a precizat dr. Oana Onu, directorul medical al unității.

Întrebat fiind despre ceea ce s-a întâmplat în Satul Olimpic, știut fiind că cele patru pavilioane se află în admnistrarea Primăriei, edilul șef Lucian Micu a spus că a fost informat despre incident, dar că acolo este treaba strictă a Poliției naționale.

Inițial, după primul conflict, eu am luat legătura cu Poliția Națională și Poliția Locală pentru a organiza o razie în această zonă și pentru a face  verificări la persoanele care locuiesc în strada Fabricii, fără forme legale. Nu am renunțat la această idee și vom face verificări de acest tip, în perioada care urmează. E un eveniment nefericit care s-a petrecut. E vorba de acel recidivist, care a atacat cu furci și topoare trei persoane.

Din nefericire, una din persoane a decedat, a doua persoană se află la Iași, dar acum se află în afara oricărui pericol, iar cea de a treia este ușor rănită. Agresorul a fost arestat duminică, 27 august, pentru 24 de ore  și va fi prezentat Tribunalului, în cursul zilei de luni, 28 august pentru încarcerarea pentru 30 de zile”, a mai precizat edilul șef.

Acesta susține că a reluat discuțiile cu Poliția, pentru instituirea patrulelor mixte Poliție Națională și Locală, dar că se pune veșnica problemă a lipsei de personal cu care se confruntă Poliția Națională . ”E o discuție care privește situația Poliției Naționale și lipsa de personal la nivelul întregii țări, nu numai la Neamț”, a mai spus Lucian Micu.

Liderul Sindicatului ”Europol” Neamț, agentul principal Ioan Cănărău, a reacționat, din nou, față de lipsa de personal de la nivelul Inspectoratului Județean de Poliție Neamț.

Este păcat că s-a întîmplat o astfel de tragedie și și-a pierdut viața un om. Nenorocirea de la Grajduri este urmarea escaladării, fără precedent, a fenomenului infracțional. Se știa  că acolo era un conflict care mocnea de mult timp în cele patru blocuri. A fost nevoie de intervenția mascaților. La unul din conflictele anterioare, eu am cerut conducerii Inspectoratului Județean intensificarea patrulării făcute de trupele speciale, pentru că este cunoscut faptul că acolo este o zonă cu potențial ridicat infracțional, pe fondul sărăciei și promiscuității.

Păcat că s-a întâmplat o asemenea tragedie. Iată încă o dovadă a politicii dezastruoase a celor care gestionează resursele umane, la nivelul Inspectoratului Județean de Poliție Neamț. Ar fi trebuit ca acolo să lucreze patrule întărite de poliție”, a precizat Ioan Cănărău.

Acesta apreciază că activitatea Autorității Teritoriale de Ordine Publică, ce funcționează la nivelul Consiliului Județean, e pur formală și total ineficientă. ”Opinia mea este că membrii ATOP se întîlnesc, din când în când, și mai primesc și retribuții pentru aceste întîlniri, dar concret activitatea acestora nu are nici o eficiență”, a mai spus Ioan Cănărău.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.